Волен Сидеров е поканен за консултации в Министерски съвет утре

  • 21 март 2013 18:20

  • 1217
  • 5
Волен Сидеров е поканен за консултации в Министерски съвет утре
© Булфото

Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа е поканен за среща в рамките на поредицата от консултации с парламентарно представените политически сили в 41-то Народно събрание от администрацията на министър-председателя. Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май изразява своето съжаление, че лидерът на Атака отказва да се включи в този диалог и въпреки това ще очаква Сидеров в часа, в който той бе поканен за разговор, а именно утре, 22 март, в 12 часа. Това съобщи пресслужбата на Министерския съвет.

В тон с категоричната си заявка, че служебното правителство ще работи за провеждането на честни и безпристрастни избори, премиерът Райков изразява своята увереност, че той, в ролята си на служебен премиер, трябва да говори лично с политическите лидери в определения за това формат, който включва и съвместни изявления пред медиите, на които всеки може да сподели по цивилизован начин както съгласията, така и несъгласията си. Тази формула доказа своята успешност с проведените вече срещи, се отбелязва в съобщението.

От Министерския съвет припомнят, че чл. 43 от Устройствения правилник на Министерския съвет и на неговата администрация урежда стриктно и категорично кой и при какви обстоятелства може да присъства на заседанията на кабинета. Правителството запази добрата традиция и всички стенограми от заседанията му продължават да бъдат публични, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1217 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.03.22 | 17:38

5
Всички, които се стремят към властта, го правят от желанието да владеят положението и да ползват изгодите от това. Това са всички политически партии с конервативно (страх от промяната, страх за собствения си задник) мислене.Нужна е партия като алтернатива на старите идеи.Партия Атака при еднолично управление е много подходяща за радикални промени.Ако не се разрастне егото на управляващия и управлението не се превърне в диктатура ползата за страната ще е значителна.Парламетаризма, поради силно изразения проблем "орел, рак и щука", не допуска радикални промени.Нужно е Атака да вземе власта, да има еднолично управление.Въвеждането на обществено вето върху всеки новоприет закон предложено от Атака, въвеждането на референдуми по всички важни въпроси, засягащи живота на над 10% от нацията, сегашната работа на телевизия Алфа където народа има обратна връзка със студиото ни дава право да вярваме, че диктатура няма да има."Първото, което АТАКА ще направи, е да изработи изцяло нов Закон за прякото участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. Сегашният закон е несъстоятелен, защото не дава възможност за истински допитвания до народа и обществото няма контрол над властта.Всеки един закон трябва да бъде поставян за обществено обсъждане и да влиза в сила, ако до 2 месеца след обнародването му в Държавен вестник няма граждански обструкции"- казва Сидеров.Нека да дадем възможност на Атака да поеме управлението!

2013.03.22 | 17:37

4
Kато не ви канят - недоволни, че не ви канят. Като ви канят, пак недоволни! Айде разберете накрая е*е ли ви се пикае ли ви се ...

2013.03.22 | 17:37

3
Волен иска да присъства на заседанието, а не на "консултации"...
S

2013.03.22 | 13:47

2
И КАКВА ПОЛЗА ОТ ТОВА??? Бла-бла-бла!!!
niki

2013.03.22 | 13:47

1
na maika ti v 4ovkata bla bla bla

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини