Пенчев: Всяка власт си мисли, че е добре да си опитоми съдебната система

  • 20 март 2013 18:22

  • 897
  • 0
Пенчев: Всяка власт си мисли, че е добре да си опитоми съдебната система
©

Наболели проблеми изкараха хората на улиците и подпалиха протестите. Бомбите, които са заложени в страната през Прехода, стоят и чакат. Те ще избухнат една по една. Това обяви в предаването "Лице в лице" омбудсманът Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет и допълни, че е изключително сериозен проблемът в съдебната система.

По думите му, всяка една нова власт си мисли, че е по-лесно да си опитоми съдебната система и да я накара да работи за нея. Но такава система е много опасна, особено когато управлението отиде в опозиция. Това вреди и на бизнеса и плаши външните инвеститори, уточни той.

Страшното е, че хората са загубили доверие в съдебната система, а то много трудно се възвръща, обяви той.

Получил съм сигнала от политиците от ПП "Атака" и съм официално сезиран. Според тях служебното правителство е противоконституционно съставено. Аз нямам право да атакувам решение на НС и указ на президента. Имам право да атакувам само закони, нарушаващи човешките права. Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа може да сезира главния прокурор по въпроса. Ще се отнеса обаче с уважение към сигнала и с моите експерти ще вземем позиция.

Ще внеса отделен нарочен доклад в новото НС по отношение на проблемите между правата на потребителите и монополите, за неравностойното положение на потребителите в тези отношения. Изготвил съм подробен доклад с жалби, недостатъчни промени в законите и анализи, заключи Пенчев.

Последвайте канала на

897 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини