Волен Сидеров: Служебният кабинет е незаконен

  • 18 март 2013 14:13

  • 6914
  • 75
Волен Сидеров: Служебният кабинет е незаконен
© Булфото

Указът, с който президентът назначи служебното правителство, е незаконен, каза на пресконференция лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. От партията ще се обърнат към омбудсмана, който да сезира Конституционния съд.

Назначавайки министър на електронното правителство, президентът Плевнелиев наруши Конституцията, посочи Сидеров. Според основния закон структурни промени в правителството може да прави само Народното събрание, отбеляза той. По думите му създаването на постове на трима вицепремиери също е структурна промяна, която е антиконституционна. Президентът трябваше да се вмести в сегашната структура на Министерския съвет, смята Сидеров.

Според националистите държавният глава е нарушил и закона за електронното управление, според който създаването на електронното правителство е в правомощията на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията. Според Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа тези нарушения са достатъчен повод за импийчмънт на президента при съставянето на новия парламент след 12 май.

От "Атака" смятат, че Конституционният съд трябва да отмени указа на президента за назначаване на служебното правителство и като логично следствие и указа за разпускане на 41-то Народно събрание. Тогава трябва да се постановят два нови указа, за да се спази Конституцията и закона, посочи Огнян Стоичков. По думите му указът на президента за назначаване на служебния кабинет е "един голям гаф и законодателен фалстарт".

Новият министър на електронното правителство, макар и без портфейл, няма нормативна уредба, по силата на която да работи, отбеляза Стоичков. Новото служебно правителство не може да определи функциите му, защото трябва да измени действащия закон за електронното правителство, добави той. Стоичков обясни, че се обръщат към омбудсмана, защото след като няма парламент, само той може да сезира Конституционния съд.

От "Атака" възнамеряват в сряда да отидат в сградата на Министерския съвет, за да присъстват на заседанието на служебния кабинет. Настояваме да присъстваме на всички заседания на правителството и сме пуснали специално заявление, каза Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа.

Лидерът на "Атака" съобщи, че още не са получили покана за среща със служебния премиер Марин РайковМарин Райков Марин Райков е министър-председател и министър на външните работи на България от 12 март до 29 май. От партията ще настояват за ревизия на кабинета на ГЕРБ и за присъствие на всички партии, участници в изборите, в "Информационно обслужване".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6914 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар

2013.03.21 | 13:34

75
Много чевръсто и бързичко свалихте темата БЕ тарикатчета! Сакън да не се вижда колко е популярен Волен. Ако беше новина за ББ цял ден щяхте да я държите, че и "обновена" новина щеше да има. АБЕ ГОЛЕМИ МИШОЦИ СТЕ БЕ!!!
До ВСИЧКИ КОИТО ПОДЪРЖАТ БОЛЕН СИДЕРОВ

2013.03.21 | 13:33

74
А ВИЕ, ВИЕ СТЕ ИДИОТИ - от Христо Ботев Да се вържите за един фашизоиден "Путьо Маринкин" значи, че наистина сте болни!!!!!!!!!!!!!!

2013.03.20 | 17:16

72
Този човек е обида за истинските патриоти...

2013.03.20 | 17:16

73
То и ти си обида за човешкия род и българската нация, ама ето пишеш си простотии по форумите.
21 century

2013.03.20 | 15:00

71
ATAKA IMA W MOMENTA ..........1 million soldiers.Помислете и направете това, което се иска. The man- fighter and winner a тез, които са пили е време да си по4инат, стига 6умулене.Thanks
Николай

2013.03.19 | 21:11

70
Живях 13 години в чужбина.За тези години не съм гласувал за никого.Дори съм смятал, че това е най-правилния начин да покажеш, че не вярваш на политиците.Върнах се в България защото я обичам, а не за да рисувам свастики по стените и да бия циганите.Използва се думата "националист" като обидна, като умишлено се заменя с "родолюбец".Винаги съм бил скептично настроен към Волен Сидеров и партия Атака и я оприличавах с тези рисуващи свастики, устройващи побои над циганите и т.н.Но след 2 години тук съм на мнение, че наистина няма друга алтернатива в момента за страната ни.Волен е единствения, който смело казва истини, които всички други партии прикриват, което значи, че не им е изгодно да ги разгласяват, защото са замесени в тези игри.Фактът, че той смело ги разкрива доказва, че не играе в тези игри.Именно това, че България за него е над семейството, ми дава надежда, че е истински отдаден на делото с което се е заел.Всички искат да бягат в чужбина не осъзнавайки (както и аз навремето), че това именно искат от нас тези, под диктата на които ни управлява Международния валутен фонд и Световната банка.Именно тези страни в които се живее по-добре, са причината НИЕ ДА СМЕ ЗЛЕ.

2013.03.19 | 21:09

69
Атака и Волен Сидеров ни отваряха очите толкова много години, но разни българофоби правеха всичко възможно да ги направят по черни от дявола. След 8 години се видя, че Атака милее за България и българският народ и заслужава да и се даде шанс!!! На тези избори трябва да разбием колониалния модел в които ни вкарваше всяко едно правителство до сега!!!

2013.03.19 | 10:57

12
Пич, може би наистина ви дават някой лев на брой постове, но поне си изкарайте парите честно и пействайте по едно от тия еднакви мнения във всяка тема, а не да задръствате форума.

2013.03.19 | 21:08

68
тая фурнаджииска лопата какво се появява въобще НЕЩАСТЕН КСЕНОФОБ
сс

2013.03.19 | 21:08

67
Аз от кога говоря че този човек е за лудница и по силни медикаменти.Ама да вземе да си направи някоя пластика на малката пишка че да се усмихне малко. Как може този човек дето се е снимал гол и си показва малката чурка да ми казва кое е честно и кое не.Този който гърми по магистралата и се прави на велик да ми дава наклон.Баси и смешника долен.

2013.03.19 | 21:08

65
Казаното от теб е смешно и жалко, но казаното от Сидеров е подплътено изцяло с фактология. Така наречения президент и фалшивия му служ. кабинет нарушават конституцията на България, пък ти си лай колкото щеш.

2013.03.19 | 21:08

66
Казаното от теб е смешно и жалко, но казаното от Сидеров е подплътено изцяло с фактология. Така наречения президент и фалшивия му служ. кабинет нарушават конституцията на България, пък ти си лай колкото щеш.

2013.03.19 | 21:07

64
Олей-малей... СТРАХ!!!! Голяма паника по форумите и по новинарските емисии настана… Ами ако не дай боже, "АТАКА" и другите патриоти дойдат на власт?! УЖАС! Ами тогава какво ще правите БЕ: мишоци и мушмороци, майкопродавци и отцеругатели, измекяри и помияри, дьонмета и гьотверени, мафиоти и бандити, тарикати и шмекери, политически шамани и разни гадатели, ДДС-ари и откровени крадци на Майка България, както и всякаква до сега властваща политическа измет???? Е, те тогава ще видите дяволи по пладне!! ИДВА ВЪЗМЕЗДИЕТО Мамка ВИ!

2013.03.19 | 02:42

7
Да доуточня за тези, които не владеят "майчин" език: дьонме-човек, който се извърта, който се отмята=предател; гьотверен-дупедавец=педераст

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини