Станишев: Борисов е нагъл

  • 07 март 2013 14:53

  • 8141
  • 59
Станишев: Борисов е нагъл
© Булфото

Моделът на управление на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г умишлено води държавната енергетика към фалит и към увеличение на цените на тока.

Това заяви председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на на пресконференция. Той изрази тревогата си за състоянието на ТЕЦ Марица Изток 2 и на мините, доставящи суровината. Според лидера на социалистите те целенасочено се водят към фалит, за да бъдат приватизирани бързо и на ниска цена. Станишев изтъкна още, че в момента страната ни внася ток, въпреки че има възможност да се изнасят между 2000 и 4000 мегавата, които да донесат повече от 1 млрд. лв. приходи. Председателят на БСП напомни и за сериозните разлики в цените на електроенергията от различните източници. Цената от АЕЦ Козлодуй например е 44 лв. за мегаватчас, от ТЕЦ Марица Изток 2 - 67 лв. за мегаватчас, а от действащи фотоволтаични централи – 699 лв. за мегаватчас.

Пред медиите Станишев представи исканията на БСП към служебното правителство, които ако не се реализират, може да се стигне до срив на енергийната система и до още по- високи цени на тока. На първо място социалистите настояват да се свали таксата за пренос, която в момента убива българското производство на електроенергия. На второ място БСП предлага да започнат преговори с американските ТЕЦ-ове за удължаване на срока на договорите, така че да се намали цената. На трето място Станишев напомни за предложението да се въведат диференцирани тарифи за електроенергията, така че да се помогне на хората в най- тежко положение. Друга мярка, която предлагат социалистите е изтеглянето на енергийните помощи към настоящия момент в подкрепа на 300 000 домакинства. Лидерът на БСП настоя да се преразгледа ценообразуването на различните видове енергия и съотношението им в енергийния микс.

Според Станишев прокуратурата трябва да провери защо и как са продадени остатъчните дялове на ЕРП-тата, от което страната ни е загубила 200 млн.лв. „Притеснени сме от информацията от чешка страна, че държавните дялове в ЧЕЗ са изкупени от групировката ТИМ. Настояваме главният прокурор и прокуратурата да направят много внимателна проверка за извършено престъпление”, каза Станишев. Той настоя да стане ясно кой се е облагодетелствал от тази сделка, по чии сметки са разпределени парите и колко се връща в черната каса на ГЕРБ.

Станишев изрази възмущението си от наглостта, с която вчера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г обяви, че искал да прави лява политика. Лидерът на БСП отбеляза, че именно Борисов докара България до безпрецедентна криза, а сега иска втори мандат. „Абсурдна ситуация”, каза Станишев. Според него заявките на премиера в оставка за нов мандат е все едно Жан Виденов през 1997г. да поиска да управлява отново. „Няма и капка разкаяние в ГЕРБ за състоянието, до което са докарали хората и държавата”, добави лидерът на БСП.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
8141 59

Свързани новини

Коментари 59

Добави коментар
ПЕННСИОНЕР

2013.04.01 | 18:05

59
НЯКОЛКО ВЪПРОСА КЪМ ДРУГАРЯ СТАНИШЕВ 1.Г-н Станишев ,какво е вашето мнение по аферата Хохегер ? 2.Какво бихте казали за старите и омръзнали ни муцуни /провалени министър председатели,бивши министри,зам.министри,депутати/ ? 3.Какво ще кажете за писмото на Едвин Сугарев до главният прокурор относно Тройната коалиция ? 4. Лява партия ,а въведе плоския данък. Защо? Защото сме социалисти ли? За кой е изгоден плоския данък ? За бедните или за богатите? 5. Сметките за ток са били високи. Да, ама кой прие закона за зелената енергия и по специално задължителното изкупуване на произведената от тези източници енергия? Не беше ли по времето на Санишев ,Доган и Симеон? 6.Г-н Станишев казахте че няма да бъдете следващият Министър Председател /логично след като веднъж сте се провалил/.Ако БСП спечели изборите,кой ще поеме отговорността? Беров или някой като него? 7.Мнението ви за дългогодишната "целувка" по интереси на БСП с ДПС?

2013.03.12 | 13:26

58
Ох тоя като чуе Бойко Борисов и ГЕРБ,сигорно се напикава и вечер сънува кошмари.И мисли какво ще казва на Руснаците защо са спрени всички проекти.Сега и трябва да мисли от каде да вземе пари да си върне взетите комисионни.
Социалист

2013.03.12 | 13:10

57
Комуниста е отчаян, комуниста е унил Партията се разпада щото лидера е .. Как не ви е срам...другари?! сдадохте властта без бой Ленин ще ви порицае ...спи червения герой. Кво да правим - що да сторим? да си върнем пак властта ний на всичко сме готови че е тежка участта. Този Бойко връх висок е нищо...ний ще го свалим, както мандрите сме крали можем пак да победим! Без униние другари, вий напреде - аз отзад дайте да се понапънем да напишем компромат! ГЕРБ е време да си ходят - да живее БСП!! Не е време за запои, краденето ни зове .

2013.03.08 | 13:34

7
ПОЗДРАВЛЕНИЯ! Моето мнение е същото, само дето не мога да го кажя така красиво и сбито! ОЩЕ ВЕДНЪЖ ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА АВТОРА!
fdfs

2013.03.08 | 19:38

56
Лозунга на всички протести в България трябва да е един - ДОЛУ ТИМ
az

2013.03.08 | 19:38

55
monika luinski kolko miliona otkradna dnes

2013.03.08 | 19:36

54
По-нагъл от теб аз не знам! Може би само Доган!
коментатор

2013.03.08 | 19:36

53
Абе, къде е батко Р.Овч ? Изчезна от полезрението ни -сигурно се е усетил че ако го видят ще го питат за това как се продава печелившо дружество / енергото/ и как точно братята комунисти от Чехия успяха да го спазарят а не например ЕВН .Кажи бе - др.Овчаров . Колкото до вас г-н Станишев знам че не е изключено да направите някой фокус и напук на всичко и всички да сте първа политическа сила по-важен е въпросът какво следва защото съм сигурен че и вие си задавате въпроса -Ами ако пак се провалим. Не ми се мисли как ще реагира НАРОДА и тогава 97ма ще ви се види като кукерски парад.
Richy

2013.03.08 | 19:35

52
Много е съмнително това сваляне на правителства - започваме да си мислим, че именно свалените са работели за интересите на държавата, против монополите, които правят ''революциите'' по света за да печелят от беззаконието.
гост

2013.03.08 | 15:21

51
Наистина бг гражданството е просто, ама много просто и си заслужава да гние и изчезне... Да ви задам на всичките следния въпрос: Защо не коментирате конкретния въпрос/ предмет/ проблем, който е поставен - а именно, че тихом-мълком е продаден държавния дял в ЕРП-тата и то на ТИМ, а тръгвате да обсъждате личността на еди-кой си? Не съм за Станишев или комунистите, напротив, ненавиждам ги, НО защо the fuck не коментирате по същество, а като азиатски клюкарки коментирате простотии? Няма значение кой го е казал - вярно ли е като факт? - вярно. важно ли е като факт?-вярно. Тогава какво друго занимава мозъчетата ви... Наистина отчайваща простотия.

2013.03.08 | 13:40

50
По Вътрешната Политика: 1. Приемане на действен закон и мерки за ограничаване на монополите 2. Приемане на действен закон против спекулата; в това число въвеждане на наблюдавани цени на хляба, стоки от първа необходимост, енергията. Допустими са отклонения, но в определен лимит. Например, ако енергията от Козлодуй е 45 лв/мгв то тази цена да може да се надхвърли с 80%. Всяка по-висока цена се облага с 200% данък. 3. Отмяна на плоския данък 4. Забрана на частни фирми за дейност която е естествен монопол: електроснабдяване, топлоснабдяване, водоснабдяване, БДЖ и др. 5. Списък от ефективни мерки за възстановяване на средния и дребния бизнес 6. Ефективни мерки за възстановяване на образованието, науката и здравеопазването По външната политика 1. Ясна позиция по отношение на тероризма, включително Хизбула 2. Ясна позиция по отношение членството и приемането на нови членове в ЕО. Не бих казал че в момента имам партия фаворит, но се надявам да се намери. Във всички случаи бих гласувал и то не с бяла бюлетина, защото такова гласуване е бариер за маргинални партии, включително и от сегашния Парламент, които да не преминат бариера

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини