Нерегламентирано сметище изникна край Русе

  • 06 март 2013 09:19

  • 1228
  • 0
Нерегламентирано сметище изникна край Русе
©

Ново нерегламентирано сметище за строителни отпадъци се е оформило в местността „Хаджигенова чешма" край Русе. Тоновете изхвърлени боклуци са разпръснати в цялата борова гора. Бунището е поне от четири години, казват хората, които живеят в района.

В края на зимата сметището ни посреща в цялата си прелест- камари бетон, тухли и керемиди, счупени шишета и буркани, хигиенни материали. Всички непотребни вещи са разнесени от вятъра и животните между старите борове в местността. Има следи и от отработено масло. Замърсеният терен е цял километър.

Купчините боклук напълно са унищожили едно от малкото останали места за отдих. Ужасяващата гледка и непоносимата миризма, която се разнася обаче не впечатлява кой знае колко местните, информира БНТ.

В района на Хаджигеновата чешма има около 20-тина вили. Повечето дори не се виждат от натрупаните пред тях строителни материали, останали от развалянето на стари постройки. Обитателите им си прехвърлят отговорността за изхвърлените отпадъци.

Липсата на контейнер обяснява появата на нерегламентираното сметище, което се разраства с дни.

Общинската власт и нарушителите са в непрекъсната игра на котка и мишка, тъй като трудно може да се посочи конкретно кой е виновен за образуването на бунището.

Екипът ни подаде сигнал за замърсената гора в регионалната екоинспекция с очакването тя да издаде предписание за отстраняването на боклуците. Ако проблемът, надвиснал над местността „Хаджигеновата чешма" под формата на тонове отпадъци, не бъде решен, законът предвижда парични санкции до 5 хиляди лева.

Последвайте канала на

1228 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини