Сметището в Джерман влезе в Европарламента

  • 27 януари 2013 11:58

  • 881
  • 1
Сметището в Джерман влезе в Европарламента
© Булфото

Бунтът на село Джерман срещу новото депо за боклук влезе в Европейския парламент. Депутатите от ЕС ще разгледат възраженията на местните жители срещу строежа на регионалното сметище иопасенията им, че то ще отрови почвата и водата им. Подписката е подкрепена от 1200 души не само от Джерман, но и от съседните Дупница, Усойка, Блажиево, Крайни дол и Грамаде.

Жалбата е входирана в канцелариите на комисаря по околна среда, комисаря по здравеопазване, комисаря по петициите и председателя на Комисията по околна среда и безопасност на храните. Предадена е от български евродепутати и неправителствена организация.

Инициативният комитет подготвя и протест срещу депото с блокада на пътя за Гърция. По примера на бансканлии, джерманци ще поканят на барикадите и шефът на българския парламент Цецка Цачева, съобщи председателят Борислав Тасков.

Последвайте канала на

881 1

Коментари 1

Добави коментар
Xaxaxa

2013.01.27 | 13:47

1
Целият проект е пълна бутафория,а най-голямата глупост е,че депото ще се прави чак в Джерман. Депото трябва да се построи максимално близо до София,за да се намалят до абсолютния допустим минимум разходите за транспорт,които годишно ще възлизат на милиони!

Добави коментар

Водещи новини