Спрягат името на човек на Дянков за поста на здравен министър

  • 05 март 2013 21:20

  • 2679
  • 2
Спрягат името на човек на Дянков за поста на здравен министър
©

Професор ще седне в стола на министъра на земеделието и храните в оставка Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на, съобщава "Труд".

Става въпрос за Пламен Мишев от Университета за национално и световно стопанство. Мишев вече отбеляза растеж в кариерата по времето на кабинета "Борисов". През февруари т.г. на него бе поверен скандалният фонд "Научни изследвания".

В момента ръководи катедра "Икономика на природните ресурси". Експерт е към Световната банка и ФАО (Световната организация по прехраната и земеделието). Наскоро бе избран за председател на Съюза на аграрикономистите в България.

Последното споменавано име за служебен здравен шеф е настоящата зам.-здравна министърка Десислава Димитрова, смятана за човек на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, разкрива още "Труд". Бивши здравни министри разказаха как докато вървели заседания на ръководството на ведомството, тя с есемеси известявала Дянков какво става. По данни на ГЕРБ Плевнелиев е консултирал именно с финансист №1 в оставка списъка с новите членове на кабинета.
Мерак да оглави външните работи проявявал бивш заместник-министър от правителството в оставка и настоящ посланик. Според запознати става дума за Константин Димитров.

В образователното министерство иска да остане шефът на БАН акад. Стефан Воденичаров, който разчита на познанството си с президента. Аргументите му са - да има време да довърши работата във фонда за наука. Проблемът е, че до този момент Воденичаров не е взел нито едно решение в полза на протестиращите учени и срещу него се надига вълна на недоволство. Други мераклии за поста са Григорий Вазов, ректор на застрахователния университет - внук на бившия просветен министър Иван Вазов, и Марин Христов, ректор на Техническия университет.

Във военното ведомство пък щял да отиде бившият министър в същия ресор Бойко Ноев или бившият шеф на Генщаба ген. Михо Михов, говорят в министерството, пише още "Труд".

Президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното ще обяви състава на служебния кабинет другата сряда, 13 март.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2679 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
sms до Дянков

2013.03.06 | 11:29

2
Организацията на евреите в България „Шалом” се срещна с посланика на САЩ. Ти беше ли на срещтата ?
detelina

2013.03.06 | 11:29

1
Ей, как се сдава власт?! Тези ще ни накарат да се избием! В час ли са?!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини