Плевнелиев: На 13 март обявявам състава на служебното правителство (видео)

  • 05 март 2013 14:33

  • 5255
  • 18
Плевнелиев: На 13 март обявявам състава на служебното правителство (видео)
©

Днес връчих мандат за съставяне на правителството на ДПС. След като той беше върнат конституцията повелява да разпусна Народното събрание, да формирам служебен кабинет и да свикам предсрочни парламентарни избори.

Това заяви Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното на пресконференция, след като ДПС върнаха мандата за съставяне на правителство. Най-ранната дата на която това може да се случи е 13 март, продължи Плевнелиев. Вече посочих, че предсрочните парламентарни избори ще бъдат на 12 май. Така повелява конституцията. Тя предписва стъпките, които трябва да предприема. Именно за това проведох консултации с парламентарните сили. Имах идея Народното събрание да продължи да работи, защото това беше едно от исканията на протестиращите. Свиках Консултативен съвет, на който всички парламентарните сили заявиха, че няма шанс парламента да работи, каза още президента. След всички тези кръгове на консултации Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - поиска властта, а Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа заяви, че ако това се случи, ще излезе на въоръжена война. Не ни трябва това, подчерта Плевнелиев. Вчера пак говорих с Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") -, но до съгласие не се стигна.

До 13 март ще обява състава на служебния кабинет. Към него ще се формират обществени кабинети, които да отговорят на питанията на протестиращите. Аз направих всичко възможно да се намери някаква формула парламентът да продължи да работи, но политическите сили ясно заявиха, че това е невъзможно. Новото Народно събрание трябва да започне работа веднага и да реши всички болни проблеми и теми, които тревожат нацията в този момент. Служебното правителство ще посочи посоката и ще зададе пътя за решението на тези проблеми, разкри Плевнелиев.

Процесът за обявяване на служебен кабинет ще приключи до 13 март. Рано е още да казвам имената на министрите. Първо трябва да видим какви ще са основните цели на този кабинет, категоричен беше той. Най-вероятно до тогава ще изляза и ще обява какви ще са приоритетите на този кабинет. Търсим нужните хора, които ще се справят с проблемите. Вярвам, че министърът на финансите не трябва да е вицепремиер. Финансовият министър по презумпция казва "не". Над него трябва да има вицепремиер, който да търси развитието, а не "не-то", като отговор на проблемите. Министърът на труда и социалната политика трябва да бъде вицепремиер, каза Плевнелиев.

Служебното правителство трябва да гарантира институционална стабилност на държавата. Ще има промени в правителството от гледна точка на неговата структура. Аз съм бил член на правителство, виждам къде може да има промени. Трябва да има заместник-министър председател, който да е икономически компетентен. Най-вероятно ще има трима вицепремиери. Аз искам разговор и диалог с всички. Ще продължа да работя с хората и да се съобразявам с техните искания, завърши Плевнелиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5255 18

Свързани новини

Коментари 18

Добави коментар
e

2013.03.11 | 00:11

18
Господин Плевнелиев,освен,че личната отговорност е обезличена под прикритието на партийната,добре е да знаеш,че трябва личната отговорност да бъде обезпечена с клетвена декларация,заверена юредически и основателно ,при неспазване гарантирана от Прокуратурата .Така,че сега много внимателно ти се измъкваш с клишета и добре оформени аргументации.Но проблема си остава.

2013.03.11 | 00:11

17
SAMO VEDNAGA VAVEJDANE NA ZADALJITELNO GLASUVANE I GLOBA 300 LEVA KATO NA PREBROYAVANETO TAKA NEMA KUPENI CIGANSKI TURSKI I TURIST GLASOVE POKAJI CHE TUK EBULGARIA ANE BULGRISTAN I CHE TISI PREZIDENTA TAKA NARODA OTIVA NA IZBORI I IZXVARGA MENTE POLITICI
Елена

2013.03.11 | 00:11

16
Не повтаряте ли съвсем точно думите на партийния си гуру,г-н ПлевнелиевКакъв надпартиен президент сте тогава?!
4OKO

2013.03.11 | 00:11

15
NEZNAM Za6to se bavi.............BYDA go komadva s distancionnooo......da ne izijadee darvoto nakraja..PODLOGA
име

2013.03.11 | 00:11

14
Да внимава много да не нагласи неговите хора Бориславова и Прокопиев, защото това народа няма да го допусне.
боян

2013.03.11 | 00:11

13
а той с 30 вицепремиера служебно правителство мисли да прави. Стига моля ви се, ГЕРБ е обидна дума вече. Стига сте ги намествали по етажите на властта. никой ги не иска! за това ли беше протакването на времето. сметките не ви чакат!

2013.03.11 | 00:11

12
Аз явно нещо не разбирам! Протестиращите искат парламента да работи! Според г-н Сидеров исканията му са същите като техните! Тогава защо бе г-да от Атака / всичките тук / се сърдите на Плевнелиев?

2013.03.11 | 00:11

10
Ти не разбра ли,че никой политик идея си няма какво иска народа.И тези циркове,че някоя политическа партия представлява народа е поредния опит да ти замажат очите. Що се се водите по акъла на медиите и каквото кажат те за вас е закон ? А Плевлю сам се доказа какъв е мишок няма смисъл да го коментираме.

2013.03.11 | 00:11

7
Ами защото Плевнелиев е голям българин и даде мандата на ДПС! После те го върнаха и тоѝ прескочи АТАКА като че ли тя не съществува!След като АТАКА заяви ае е готова да управлява! Значи готов е даде власта на Турска партия ,или на мафиота Костов само и само да не е АТАКА! За да могат сега да прикрият следи от престъпното си управление!
МИНАВАЩ

2013.03.11 | 00:11

11
плюете ли другари, само така, още един мандат на герб ще плюете

2013.03.11 | 00:11

2
БСП почти само с пропаганда, вкараха "гробарите" в гроба. Герб са слабички и в това отношение.
niki

2013.03.11 | 00:11

9
dnes shamara e v bruksel, neka da raskaje za prestapleniqta na mafiota borisov
Замитане под килима

2013.03.11 | 00:11

8
Думите на президента Росен Плевнелиев: „Г-н Костов поиска властта" не отговарят на истината и не прави чест на държавния глава да изопачава фактите, обявиха от ДСБ и „Единство" в изявление до медиите. „Президентът беше призован да направи последно усилие да привлече подкрепата на ГЕРБ за програмно правителство с посочени от него експерти. Вместо това допусна да се провали заедно с провала на ГЕРБ и наложи решение против волята на протестиращата българска общественост", се казва още в съобщението на ДСБ, цитирано от БГНЕС.
петя

2013.03.11 | 00:11

1
ей ама това българина е голяма работа...,хем хората казват, че не искат ИВАН КОСТОВ ,хем пак програмно правителство,както има една поговорка ,КУЧЕТО СИ ЛАЕ ,КЕРВАНА СИ ВЪРВИ,..ей против волята на хората,аве вън костовци и тем подобни,програмно та програмно еййййй брейййййййй,КОКАЛА Е ВАЖНО ДА НЕ СЕ ИЗПУСНЕ ,А ХОРАТА КАК ЩЕ ЖИВЕЯТ С ПРАХ В ОЧИТЕ ,НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,ВАЖНО Е КОКАЛА-ПРОГРАМНО..

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини