Строят нова детска градина в община Петрич

  • 04 март 2013 14:51

  • 1279
  • 1
Строят нова детска градина в община Петрич
©

Първата копка направиха днес кметовете - на общината Вельо Илиев, и на селото Александър Треновски и народният представител Митко Захов. Предвижда се изграждането на двуетажна постройка към съществуващата детска градина, пише Дарик.

Целта е да се подобрят условията за по-добър живот на децата в община Петрич. Две детски групи от 26 деца ще бъдат сформирани- от малцинствени и рискови групи , с увреждания и ниски доходи. С тази цел ще бъдат обособени и четири лекарски кабинета в сградата на Петричката болница. Всичко това ще осигури работни места на близо 40 души, които да работят с децата - кинезотерапевти, психолози, модератори, гинеколози, учители, за срок от 2 години.

Социалната придобивка не е по оперативни програми, а финансирана от Световната банка, на стойност 888 хил. 338лв., стана ясно на днешното тържество. По християнска традиция бе отслужен водосвет.

Последвайте канала на

1279 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Mitaka

2013.03.04 | 16:40

1
деева тука сички са супер неграмотни и тъпи,ся ше кажете че и аз съм неграмотен и тъп - да,вярно е,ама това какво общо има с вас?вие сте награмотни и тъпи и аз съм неграмотен и тъп,дори и да ми кажете че съм неграмотен и тъп това не ви прави по-малко неграмотни и тъпи,само дето аз не претендирам,че не съм неграмотен и тъп или много разбиращ,затова морално ви побеждавам,ПЪЛНО ТАКТИЧЕСКО ПРЕВЪЗХОДСТВО НАД АНТАГОНИСТИТЕ РАЗПОЛОЖЕНИ ПО БОЙНОТО ПОЛЕ!!!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини