Детските градини в Бургас ще работят и през лятото

  • 22 февруари 2013 15:21

  • 1398
  • 1
Детските градини в Бургас ще работят и през лятото
©

Детските градини в Бургас ще работят и през лятото с деца, които ще са първокласници през тази година. Това съобщи кметът Димитър Николов, цитиран от БТА.

Решението е взето от общинския съвет, който е гласувал и осигурил средства за обгрижване през летните месеци на кандидат-първокласниците.

"Досега техните родители се чудеха кой да ги гледа през лятото, тъй като децата напускаха детските градини през май. През това лято децата в предучилищна възраст могат да остават до края на август в своята детска градина при същите условия и такси", каза кметът. Той допълни, че общината е решила този проблем съвместно с родителски комитети, от които е дошъл сигналът за него.

Последвайте канала на

1398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Таня

2013.02.25 | 16:31

1
През лятото детските градини работят със сборни групи и трябва да бъдат посещавани само от деца, които наистина няма кой да гледа. То и досега беше трудно да се накарат родители-безработни и в отпуск да спрат децата си през лятото. Освен това летните групи са претъпкани и деца на 7 и половина години ще създават повече предпоставки за повече травми, те просто са вече прекалено големи за детска градина.

Добави коментар

Водещи новини