Свлачището на пътя Варна - Златни пясъци се разраства

  • 22 февруари 2013 16:13

  • 1013
  • 2
Свлачището на пътя Варна - Златни пясъци се разраства
©

Свлачището по пътя Варна - Златни пясъци в района на Дървения мост се разраства. За да забави придвижването на земните маси към морето, общината забрани движението на автомобили по засегнатия участък. Спрени са водата и токът в района, предаде БНТ.

Свлачището се активизира за пореден път в края на миналата година. За по-малко от три месеца дължината на засегнатия участък се увеличи от 20 на 80 метра.

Причина за активизиране на свлачището най-вероятно е ВиК авария. В района няма и канализация. Необходимо е укрепването на терена, защото е възможно още по-голямо срутване на земни маси. Според специалистите обаче това може да стане едва след затихване на свлачището. Пари ще се търсят от Комисията за бедствия и аварии.

Освен спирането на тока и водата, друга мярка за ограничаване на свлачището е пренасочването на движението на автомобили по обходен маршрут. Панорамният път ще остане затворен през цялото лято.

Последвайте канала на

1013 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
666

2013.02.22 | 18:58

2
Още едно свлачище и ще ходим до златните през Добрич... Бахти тъпаците!!!

2013.02.22 | 18:58

1
АБЕ КАКВО ГИ СЛУШАТЕ ТЕЗИ ДРАСКАЧИ КЪДЕТО ДАЖЕ НЕ СИ ПРОВЕРЯВАТ ПРОСТОТИИТЕ КОИТО ПИШАТ.ВСЕКИ ДЕН ХОДЯ НА РАБОТА ДО ЗЛАТНИТЕ БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ.ЦЕНТРАЛНИЯТ ПЪТ ВАРНА ЗЛАТНИТЕ СИ Е ДОБРЕ И Е БЕЗ НИКАКЪВ ПРОБЛЕМ.

Добави коментар

Водещи новини