Водещите новини! Тежки инциденти и криминални новини в България. Швеция заговори за разполагане на ядрено оръжие и война (и още…)

  • 13 май 2024 19:00

  • 1893
  • 4
Водещите новини! Тежки инциденти и криминални новини в България. Швеция заговори за разполагане на ядрено оръжие и война (и още…)
© Getty Images/Булфото/Novini.bg

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 13 май   

 

Момчето и момичето, на по 22 години, които са се возили на задната седалка в разбилия се тази нощ джип в дърво на бул. „Руски" в Пловдив, ще бъдат преместени в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение, съобщиха от УМБАЛ „Свети Георги".

След инцидента двамата бяха настанени във Втора хирургия, като младата жена е в по-тежко състояние.

Очаква се в интензивното да бъде настанен и пожарникарят, върху когото се стовари огромен клон на дърво по време на спасителната операция. Той е с множество счупвания.

Местят в интензивното ранените пътници и пострадалия пожарникар при катастрофата с 2 жертви в Пловдив

***


Водачът, причинил тежката катастрофа в Пловдив, е със стаж от 3 години. Има 16 нарушения на Закона за движение по пътищата, има 10 фиша за маловажни нарушения, както и глоби за превишение. Това заяви по време на брифинг началникът на Пътна полиция в Пловдив гл. комисар Красимир Нешев.

От думите му стана ясно, че четири от нарушенията на младия мъж са свързани с липсата на поставен колан, а едно – за неспазване на дистанция.

Майката на загиналия младеж е служител на "Пътна полиция". Автомобилът обаче е фирмен, регистриран на името на софийска фирма. Той заяви, че всичко това е в процес на изясняване. От думите му стана ясно още, че се проследява как този автомобил се е озовал в шофьора. „Да, майката на загиналото момче е служител на КАТ, но автомобилът не е на нейно име. Автомобилът е фирмен – с регистрация в София В момента се изяснява как и по какъв начин този автомобил се е озовал у водача“, каза още главен инспектор Красимир Нешев.

Шофьорът на разцепения джип в Пловдив натрупал 16 пътни нарушения за 3 години

***


За втори път Окръжният съд в Кърджали върна на прокуратурата обвинителния акт по делото за тежката катастрофа през април 2019 г. в района на момчилградското село Загорско с участието на Лютви Местан, при която загина бебе на шест месеца.

Съдът отново връща на прокуратурата делото за катастрофата с Лютви Местан

***


Случаят е от средата на март, а причината е отправена заплаха към началника на полицията в града гл. инспектор Йордан Зарев, на когото се заканил с думите: „Щом искаш война, ще има война". 

До този момент Дангов не е арестуван и запазва правото си на мълчание, казаха от прокуратурата.

Дангов е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 144, ал. 2, вр. ал. 1 от Наказателния кодекс – закана спрямо длъжностно лице или представител на обществеността при или по повод изпълнение на службата или функцията му, каза прокурор Крум Крумов.

Кметът на Дупница е привлечен като обвиняем заради заплаха

***


Софийският градски съд остави в ареста Красимира Трифонова, обвинена за убийството на Пейо Пеев. Пред съда тя заяви, че е невинна.

„Не съм извършила деянието. Нямам нищо общо със смъртта на Пейо Пеев. Той беше мой зет. Обичаше ни. Искаше да живее с нас. Ако не са му разрешавали, не е моя работа. Не съм се месила", заяви тя.

Оставиха в ареста тъщата на Пейо Пеев, тя: Нямам нищо общо със смъртта на зет ми, той ни обичаше

***


Районна прокуратура - Велико Търново пояснява, че на Д.Б. - собственик на оръжието, с което на 12.05.2024 г  в с. Арбанаси, беше простреляно дете, на 13.05.2024 г. е връчена призовка за явяване в качеството на обвиняем на 16.05.2024 г.

Междувременно Районна прокуратура – Велико Търново е уведомила за случая Дирекция за „Социално подпомагане“ – Велико Търново, отдел „Закрила на детето“.

Повдигат обвинение на собственика на пистолета, с който дете простреля друго в Арбанаси

***


Враждата взела връх и двете баби се сбили. Мария от Михнево, блъснала опонентката си с все сила върху камъните и я изпотрошила. В момента, пострадалата 86-годишна Мария, е настанена в МБАЛ „Югозападна", а с другата баба работи полицията, за да изясни мотивите за ескалация на агресията между двете жени. 

Две 80-годишни баби се биха в Петрич, едната пострада тежко

***


Главчев е категоричен: Пенсиите ще бъдат изплатени с 11 % увеличение

***


„В публичните си изяви македонският президент има право да използва името „Македония" като акт на лично право на самоопределение и самоидентификация при зачитане на основните човешки права и свободи и в съответствие с европейските ценности и принципи", заявяват от кабинета на президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова.

Президентството на РСМ: Силяновска има правото да използва името "Македония" като акт на самоопределение

***


Украинският военачалник, отговорен за отбраната на североизточния град Харков, е бил заменен по време на руското настъпление, съобщи днес командване в състава на украинските сухопътни войски, цитиран от Ройтерс.

Оперативно-стратегическа войскова групировка „Хортиця" каза пред медията РБК-Украйна, че решението за назначаване на поста на бригаден генерал Михайло Драпати е взето на 11 май. Повече подробности не бяха съобщени.

Украйна замени военния командир, отговорен за отбраната на Харков

***


Продължават ожесточените боеве в Харковска област в Североизточна Украйна, където повече от 30 населени места бяха подложени на руски обстрел, а близо 6000 жители бяха евакуирани, съобщи областния управител Олег Синегубов, цитиран от Франс прес.

Киев: Повече от 30 населени места в Харковска област са под руски обстрел

***


Премиерът на Швеция Улф Кристершон допуска възможността за разполагане на ядрени оръжия в страната в случай на война, пише Expressen, цитиран от „Фокус".

„В случай на война това е съвсем различен въпрос. Ако най-лошото се случи, демократичните страни в нашата част на света, разбира се, трябва да могат да се защитават срещу страни, които може да заплашват да използват ядрени оръжия", е коментирал Улф Кристершон.

В същото време той е добавил, че „цялото членство на Швеция в НАТО и цялата шведска отбрана са насочени към предотвратяване на такава ситуация".

В случай на война: Швеция е готова да разположи ядрено оръжие

***


Венецуела е първата държава в съвременната история, която изгуби всичките си ледници, предаде БНТ.

Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела. Страната загуби още пет други през миналия век поради последиците от изменението на климата.

Няколко глациолози смятат, че ледената купчина, която е останала в националния парк Сиера Невада във Венецуела, в планинската верига на Андите, е твърде малка, за да се счита за ледник.

Венецуела стана първата страна, която изгуби всичките си ледници

***


 

Последвайте канала на

Novini.bg
1893 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.05.25 | 06:17

4
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­щ­­и­­ ­­­м­о­­м­­­и­ч­е­­­т­­­а­­ ­в­­­и­ ­­­о­­­ч­­­а­­­к­в­­а­­­т ­­-­­ X­­­1­­8­­.­­F­­U­­­N

2024.05.13 | 22:27

3
Партиите на войната СДС ДПС ГЕРБ ПП ДБ (Демократичната Сглобка) сега и Демократичния Военен Сговор преди 1944г. са ЕДНО и СЪЩО ГЕРМАНО - ОСМАНЦИ ФЕОДАЛИ ПРО ЗАПАДНИ ФАШИСТО НАЦИСТИ МУСОЛИНО - ХИТЛЕРИСТИ. ТЕ са РОМИ РОМАНИ РУМЪНИ - НЕ СЛАВЯНИ (БЪЛГАРИ), а РОБИ на РИМ РУМЪНИ СКЛАВЕНИ. Реално ТЕЗИ СИНИ НЕСПОСОБНИЦИ превърнаха България в 1989г. до Ден днешен в MOESIA INFERIOR - ДОЛНА МИЗИЯ, НЕПЪЛНОЦЕННА МИЗИЯ, ПОДЧИНЕНА МИЗИЯ, НЕСПОСОБНА МИЗИЯ, РОБСКА КОЛОНИЯ НА РИМСКАТА ИМПЕРИЯ - САЩ, т. с. БЪЛГАРИТЕ са РОМАНИ вече, ЛАТИНИЗИРАНИ РОБИ РОМИ, роби на РИМ, абе РОМИ - РУМЪНИ - СИНТИ - ЦИГАНЯ. РОМИ РОМАНИ РУМЪНИ НЕ СА ХРИСТИЯНИ, а ЕЗИЧНИЦИ ПАГАНИ ГЕРМАНИ кланящи се на РИМСКИ БОГОВЕ - ЮПИТЕР.... ЮПИТА.... ХИПИТА - МОДЕРНИ ТРАНСДЖЕНДЕРИ.... Това трябва да ПРИКЛЮЧИ! Натовските партии СДС ДПС ГЕРБ ПП ДБ искат да Убиват ПАЗИТЕЛИТЕ на СЛАВЯНСКИЯ СВЯТ НАРОДЪТ РУСЬ - РУСИТЕ. Трябва да ЗНАЯТ! РУСИТЕ КОГАТО ОБИЧАТ ОБИЧАТ ИСТИНСКИ ОТ СЪРЦЕ И ДУША, НО НАПАДАТ ЛИ ГИ И УБИВАТ ЛИ ГИ, БИЯТ ДО СМЪРТ, БИЯТ ДО СМЪРТ, БИЯТ ДО СМЪРТ..........!

2024.05.13 | 19:12

1
Тоя кремълски палячо ще запали света! Третата чука на вратата!
ГОРЧО

2024.05.13 | 20:19

2
да

Добави коментар

Водещи новини