НС се събра на консултации при президента

  • 22 февруари 2013 14:07

  • 4970
  • 27
НС се събра на консултации при президента
© Булфото

Представители на парламентарните групи пристигнаха в Президентството за насрочените за 14.00 часа политически консултации при държавния глава след оставката на правителството, предаде репортер на novini.bg.

От парламентарната група на ГЕРБ отказаха коментар. Красимир ВелчевКрасимир Велчев Красимир Любомиров Велчев е роден на 6 януари 1951 година в София. Завършил е курс за пилот на и Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после са пердставителите на ГЕРБ.

Лютви Местан, Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на, Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на и Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - също влязоха на консултациите при президента Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа от Атака обяви по-рано, че няма да участват в насрочените консултации, освен ако президентът не се съгласи консултациите да се предават пряко от медиите.

Лидерът на Демократи за силна България Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - заяви, че Синята коалиция няма да участва в служебен кабинет. Той изчете какви са исканията на Синята коалиция: 1. Приемане на решение на НС, което да се възложи на ДКЕВР - да промени методиката за образуване на цените на електроенергията, да изключи признаването на кражбите като разход, да нормира загубите по мрежата и да редуцира мощностите, от които се определя цената на тока за битовите потребители. 2. Премахване на мандатността и избор от народното събрание на нови състави на ДКЕВР, Комисия за защита на конкуренцията, Комисията за регулиране на съобщенията и Комисита за защита на потребителите. 3. Приемане на изменение и допълнение на Закона за защита на конкуренцията с цел ограничаване на монополите. 4. Приемане на решение на НС относно Националния референдум от 27 януари 2013 г. 5. Налагане на мораториум върху разпореждане с държавни и общински земи, защитените територии, включително дюните и националните партии.

Лидерът на ДПС Лютви Местан категорично заяви, че няма да приеме мандат и на тези консултации ще препоръча всички парламентарни партии да откажат мандата, за да може да се спести загуба на време. По думите му трябва да се свика служебен кабинет, в който да няма партийни лидери, както и експерти, които да защитават партийни и корпоративни интереси. ДПС иска да бъдат освободени всички зам.-министри.

По думите на лидера на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на държавата е в кризисно положение. Той също е за сформиране на служебен кабинет и всички политически лица да бъдат освободени. Станишев иска да бъде забранен на министъра на вътрешните работи Цветанов да му бъде забранен достъпа до МВР. Станишев иска да знае как върви изпълнението на бюджета на страната и с колко е паднал фискалният резерв. Той поиска и информация за задълженията на болниците. По думите му "Борисов е рязал лентички на вересия, защото работниците по магистралите стачкуваха заради забавено плащане".

За първи път консултациите ще бъдат проведени с всички парламентарни групи едновременно, за да няма съмнения за "тайни коалиции", обяви във вчерашното си изявление президентът.

Последвайте канала на

4970 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2014.06.29 | 20:22

27
Как можахте да сложите тая снимка ? Колко сте долни само. Как може да слушате и изпълнявате мръсните поръчки на бсп. Срам !
Гласувайте за БСП

2014.06.29 | 20:21

26
Само БСП ще оправи този народ, защото това е народен феномен. Тази партия уби по жесток начин патриотите и интелигенцията през 1944г. (справка Черната скала), 1989г. прибраха всичко от държавната хазна и го превърнаха в лично богатство и въпреки това ги вкарвате в парламента непрекъснато...кой е виновен...вие сами сте си виновни и си заслужавате съдбата...
Родолюбец

2014.06.29 | 20:20

25
Не се поддавайте на манипулациите на пишещи и тук джагали и родоотстъпници! Гледайте телевизия alfa , там казват и показват истината, а истината ще ни направи свободни! БЪЛГАРИЯ над всичко!!!

2014.06.29 | 20:20

24
НЕ СЕ ПОДДАВАМЕ. ПРОСТО ЩЕ СЕ СЪОБРАЗИМ С ПРЕЗИДЕНТА СИ. А ВИЕ ХОДЕТЕ ДА СЛУШАТЕ НА КОМУНИСТИТЕ ГЛУПОСТИТЕ.
totti

2014.06.29 | 20:19

23
Ето я мафиотската групичка - На разговорите при държавния глава присъстват ръководствата на парламентарните групи на ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция.Отсъстват представителите на „Атака”. Днес се доказа че във България има само един политик който не е предател- Волен Сидеров! За пореден път, едно голямо БРАВО на г-н Сидеров за изказнането му: "Ако тези консултации от край до край, не само началото, се проведат пред всички камери и в тях участват излъчени от протестиращите комитети хора, то тогава бихме участвали." Само Сидеров говори смислено и защитава интересите на народа! Всички други са неадекватни- продали са се и говорят замазано-понеже играят двойна игра.Волен Сидеров е най- достойният и почтен политик в България! ФАКТ!

2014.06.29 | 20:19

22
Тоя пацулан не мога да го трая
МОШЕНИК Е ТОЗИ

2014.06.29 | 20:19

21
Този заек Плевнелиев ще тупа топката един месец нарочно за да могат да си замажат следите ГЕРБЕРИТЕ преди да дойде временното правителството.

2014.06.29 | 20:18

20
Rosene moe li da si tolkova mazen i ligav, i da prodava6 interesite na balgaria kato ped6esvenicite si

2014.06.29 | 20:18

19
Росен е нисък като табуретка мъж може да мине прав под мотора Разбира се не Г-н Президента а местно влечуго от Северозападналият край на България Кочан който така и ще се вмирише до полата на майка си и баща си но обича да колекционира пипирудки Изобщо ще се яви ли сериозна конкуренция или ще се занимавам само с пишлемета ?Един път искам да прочета коментар с който ще ме затапите хайде де постарайте се де все пак някой от вас са авторатитетни автори и секс величия ха ха ха

2014.06.29 | 20:18

18
1. Разпускане на Парламента - Незабавно. 2. Свикване на Велико Народно Събрание. 3. Намаляване на броя на Депутатите до 60. 4. Мажоритарно представени и избрани директно от градовете личности на принципа на Исландския модел не по малко от 30 човека в Парламента / по късно ще ви запознаем, как в Исландия са събрали и избрали кандидатите./ 5. Разледване и Съд за всички виновни, за така наречения Преход. В това число на всички партии и лидери на такива, участвали в Политиката на България през последните 24 години. 6.Отзоваване на Депутати и Персонална отговорност на всички, които ще участват в Парламента. 7. Максимална заплата за Депутат равна на средната за страната. Съкращаване на всички допълнителни разходи на всички депутати. Никаква охрана и служебни автомобили. Оттук нататък, Вие трябва да кажете дали одобрявате този списък, да го разпространите и допълните. Вие, решавате този път, дали ще направим България различна и по-добра!
miro

2014.06.29 | 20:17

17
SAMO VOLEN....... ATAKA

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини