Съд за арестуваните след вчерашните протести в София

  • 20 февруари 2013 21:38

  • 1456
  • 2
Съд за арестуваните след вчерашните протести в София
© Булфото

Съд за арестуваните след вчерашните протести. От задържаните 25-има души, четирима непълнолетни бяха освободени веднага.

В късния следобед Софийския районен съд трябваше да се произнесе дали арестуваните са нарушители и трябва ли да бъдат наказани по указа за борбата с дребното хулиганство.

Арестуваните дойдоха в съда под полицейска охрана. Малцина признаха, че са били на протеста. Повечето твърдяха, че са попаднали зад решетките по случайност - просто защото се оказали на неподходящото място в неподходящото време, информира БТВ.

„ Аз се прибирам от работа а те с палката ме нападнаха”, оплака се Христо Димитров, който е един от задържаните.

Друг арестуван Людмил Грънчаров каза, че само веднъж са го ударили, в самата суматоха. Той допълни, че в районното са се държали „съвсем добре”.” Но как да докажа че съм невинен?”, пита се Грънчаров.

„Първо ме удариха два - три пъти с палки и после на булеварда там, насред Македония ме арестуваха. За какво? На какво основание? По главата ме удряха, по гърба”, допълни Христо Димитров.

Полицаите обаче твърдят, че задържаните са вандалствали из софийските улици, чупели са витрини и обръщали кофи за боклук. Затова поискаха съдът или да глоби нарушителите, или да ги прати да полагат обществено полезен труд.

„Не сме провокирали полицаите, само псувахме. Не сме хвърляли камъни, аз си метнах бирата по полицаите когато вече бяха направили кордон и бяха си счупили палката в едно момиче. Смятам, че не е нормално да удряш жена”, добави приятел на един от протестиралите

Равносметката след арестите снощи обаче сочи, че мнозина са задържани без вина и по грешка. Съдът оправда деветима, глоби трима с по 150 лева и прати един за седем дни в ареста.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1456 2

Коментари 2

Добави коментар
27

2013.02.21 | 01:49

2
Съдиите, бързо осъдихте нещастниците осмелили се да протесират срещу беззакония и криминални деяния срещу тях. Кога ше осъдите озверелите биячи на беззащитни хора, потърсили правото си на човешко съществуване. ГРАБИТЕЛИТЕ И БИЯЧИТЕ ЖАНДАРМЕРИСТИ СА ВИНОВНИ, НЕ СТРАДАЩИТЕ ХОРА.

2013.02.21 | 01:48

1
Браво на българският съд изумително бърз да осъди хората протестирали срещу престъпността и пострадали от нея. А делата срещу виновниците за нещастията на Народа отлежават десетилетия и ако се решат най-често е оправдателна присъда или смешно наказание. Нещастието ни идва от нашите магистрати и водачи, не токова от престъпността.

Добави коментар

Водещи новини