Новата шефка на ДКЕВР: Ако трябва, ще подам оставка

  • 14 февруари 2013 14:43

  • 6429
  • 43
Новата шефка на ДКЕВР: Ако трябва, ще подам оставка
©

Новият председател на енергийния регулатор Юлиана Иванова, която встъпи в длъжност вчера, вече е готова да подаде оставка. Причина стана скандалът с интернет магазина, от който са продавани незаконно цигари.

Според медийни публикации Иванова до преди седмица е била управител на електронен магазин за продажба на цигари, а онлайн търговията с тях е забранена от средата на 2012-а година по силата на Закона за тютюна и тютюневите изделия. Незаконната продажба на цигари в интернет Иванова обясни с пропуск на юристите на фирмата й.

"Било е грешка на моите юристи, които са се занимавали с това, тъй като явно не са намерили тази законова рамка, която казва, че продажбата на цигари в интернет е забранена. Това беше коригирано още снощи. Моя грешка е, ще си поема санкциите за това. Ако чак трябва да се стигне до там, включително и оставка", заяви Иванова.

Новият председател на ДКЕВР обясни, че започнала да се занимава с интернет търговията преди две години. "Когато спрях да се занимавам с областта енергетика, от две години насам, това ми се видя доста интересно и ниша, която в момента не е толкова развита в България - супермаркет в интернет - улеснение на потребителите, особено на жените, които са заети по цял ден. Благодаря на тези хора, които го направиха, защото, не знам, сигурно вече всички са го виждали, дизайът му е уникален", каза тя.

Фирмата, собственик на онлайн магазина вече има нов управител, обясни Юлиана Иванова: "Няма да крия, това е синът ми, който е млад и има интерес да се занимава в тази област".

На въпрос дали поставя премиера Борисов в неудобна ситуация заради извършваната до сега незаконна дейност, регулаторният шеф поясни: "Извинявам се на премиера Борисов, а благодаря на журналиста, който го е написал това нещо, защото и аз не знаех, че е незаконно. От вчера знам".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6429 43

Коментари 43

Добави коментар
дон пепе

2013.02.16 | 01:20

43
Абе в тая партиика ГРОБ само криминално проявени и Калинки що не вземат да си направят синдикат.Егат Мафията.И такива боклуци ни управляват.

2013.02.15 | 11:31

9
Тука само недоклепани комунисти ли пишат.
нео

2013.02.16 | 01:20

42
Яяя комунист от ГРОБ ела да те понаклатиме, знаеш ли колко мераклии има да те понатъртят червено Гробарче.
m

2013.02.16 | 01:20

41
Как така ако трябва? В ЕС, на който нашите правителства обичат да се позовават, когато им е удобно, управляващите подават оставка при най-незначителната нередност, която излиза наяве, а тук се чудим дали трябва!!!Тя, горката, щом не е разбрала цяла година, че е в нарушение и то при положение, че за нея работят юристи, как ли ще оправи нередностите с електроразпределителните дружества, като разполага само с няколко месеца до изборите? Как ли ще се оправи тази държава като при политиците ни действа механизмът- едни не чули, други не разбрали, при трети все някое предишно правителство виновно,четвърти от разсеяност заплати си увеличават?При това положение е нормално, че народният любимец Буда, след като назначи отговорни хора да ни управляват, доволен от изпълнените предизборни обещания успя да намери време да даде мъдри управленски съвети и на другите държави!!!

2013.02.16 | 01:20

40
оф, не съм ББ фен, ама на Гей СтаниШеф хич пък. Абе за нещо по-дребнаво не можахте ли да се фанете бе комунета? То е видно, че това е някаква поредна Патица Бойкова, дето няма да има думата за нищо..много важно - все едно някой ще тръгне пък и от И-нет цигари да си купува..абе изобщо..-искайте и оставката бе комунета и кво?- Мутрю ше си тури друга кокона там!..много важно..вие изобщо сте фани единия - блъсни в другия, ами що не ида аз наистина да си плащам данъци на някоя друга държава.
Нема ресурс...

2013.02.15 | 23:33

39
Боко няма вече ресурс от хора без престъпления, затова слага тези с по-малки престъпления : ) Такам ......до къде ли ще я докара ?

2013.02.15 | 20:34

38
Спомням си как хората на Цвъки изпотрошиха и къщата и хорицата, мисля че бяха от Илиянци или следващото там село. И мой съсед видях как го изпотрошиха заради стек цигари. А тази мацка я назначават на височайша длъжност. Значи пред Цвъки тя е чиста - платила си е ... Така стоят в нашата скапана държава нещата...
НАЦИОНАЛСОЦИАЛИСТ

2013.02.15 | 14:41

37
ПОРЕДНАТА КАЛИНКА НА ГРОБ..АМАН ВЕЧЕ ОТ КОМУНЕТА
ани

2013.02.15 | 14:41

36
Ей Бойко ,сетих се за лафа: От торбата с п*тките , извадил х*я - та и ти така ги вършиш ! Май около теб - само такива/мошенници/ си събрал..... което пипнеш - все гнило !!
123

2013.02.15 | 03:13

3
В торбата не се бърка за да награбиш,а се свиват пръстите,само средният се изпъва и така хващаш п...ката

2013.02.15 | 14:41

35
Веднага герберско маймуно.
Mladen

2013.02.15 | 14:41

34
В ГЕРБ един читав няма. Всичките са некадърници, престъпници, мутри, национални предатели шушумиги. Един затвор могат да попълнят цялата партия.

Добави коментар

Водещи новини