Добрев: Ако Юлиана Иванова е допуснала нарушение, ще има санкции (обновена)

  • 14 февруари 2013 12:38

  • 3189
  • 10
Добрев: Ако Юлиана Иванова е допуснала нарушение, ще има санкции (обновена)
©

Ще има санкции за новоизбрания председател на ДКЕВР, ако е извършил нарушение. Така министър Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: коментира пред журналисти признанието на Юлиана Иванова, че в онлайн магазина й са се продавали цигари.

Министърът каза, че негова проверка е установила, че действително е имало предлагане на тези стоки в интернет-сайта, което след средата на миналата година е недопустимо по закон. Грешка на юристите, които работят в компанията, но отговорност носи собственикът - изпълнителният директор на компанията, по закон има глоби и санкции и те трябва да бъдат наложени, допълни министърът. Юлиана Иванова не е собственик на фирмата към момента на избирането й за член на ДКЕВР и по тази причина тя няма конфликт със заемането на тази длъжност, каза още той. Иванова е излязла от фирмата още през миналата седмица и към момента на избирането й за председател на ДКЕВР тя не е управител на тази фирма, допълни Добрев.

Попитан дали това освобождава Юлиана Иванова от отговорност, че е продавала незаконно цигари, министърът предположи, че глобата ще бъде наложена на фирмата - на юридическото лице заради това, че е допуснато такова нарушение в миналото, включително по времето, когато тя е била директор. Лично проверих в закона. По-добре да питате народните представители, защото аз, доколкото видях в закона, конкретно за този член 30, ал. 3 в наказателните разпоредби, не видях санкции за ал. 3, което явно е пропуск на законодателя, но може и да не съм прав, защото гледах в Закона за тютюна и тютюневите изделия, каза още Добрев.

Министърът обясни и начините по които се извършва образуването на цената на тока. В ценообразуването на електроенергията за бита влиза част от енергията на АЕЦ „Козлодуй” – между 60 и 70%, както е по квота. Останалата част се продава на свободния пазар. Защо регулираният пазар е допълнен със скъпи централи, при положение, че може да се ползва малко по-голяма част от енергията от АЕЦ „Козлодуй” и малко по-голяма част от енергията на ТЕЦ 2, което е втората централа като цена – това е въпрос, на който трябва да търсим отговор, каза Добрев. Не може да се обяснява работенето на тези три централи със социален фактор, защото, в крайна сметка, там може би работят хора, но сметката я плаща цялото общество. Това е неефективно ценообразуване, обясни министърът. Той посочи, че всяка година на 1 юли регулаторът определя квота на различните централи и решава коя централа да бъде включена в микса и коя не.

Централите Бобовдол, Брикел и Марица 3 – Димитровград са включени открай време в микса и ние през цялото време сме ги плащали тези централи, които със сигурност увеличават цената на тока. Трябва по-голяма част от евтината енергия да влезе в регулираната цена, в регулирания пазар и да отпаднат централите, които са с висока цена на електроенергията, каза още Добрев. По неговите думи - процентът ще се определи от това колко са големи и каква енергия дават тези три централи. Добрев отбеляза, че „Бобовдол” в момента работи на около 150 мегавата за квота, а Брикел и Марица 3-Димитровград работят с подобни мощности. Тези мощности могат да бъдат заменени с енергия от АЕЦ „Козлодуй” и от ТЕЦ 2, каза Добрев.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3189 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2013.03.10 | 20:25

10
Стига сте си измивали ръцете!! никой не ви иска !!
???

2013.03.10 | 20:24

9
То и един министър всеки ден казвал няколко лъжи на хората, но и до ден днешен нищо не е санкциониран.
възмутен

2013.03.10 | 20:24

8
Поредния "правилен и честен " избор на доносник БУДА !!!
НЕ ПУША

2013.03.10 | 20:24

7
Да му нащипеш бузките на тоя...Задните
...Ама пия

2013.03.10 | 20:24

6
Джукльо Бузев се изживява като Матросов. А БУДА медитира....
123

2013.03.10 | 20:24

5
Живях в социализма-не беше много добре.Живях в демокрацията - не е добре.Остава ми само да живея в диктатура.Мисля си ,че поне при диктатурата,пак няма да живея добре,но всички ще спазват законите,каквито и да са те,защото най много ме яд когато някои избрани не спазват законите.
тео

2013.03.10 | 20:23

4
Опааа - пак греда ! И тая избранница Бойкова се оказа нередовна ! Тя не можа и до кабинетчето си да иде - все такива ги назначават----- нередовни , а от нас искат да сме редовни ...... няма как да стане -ВИЕ сте ни за пример !

2013.03.10 | 20:23

3
Спомням си как хората на Цвъки изпотрошиха и къщата и хорицата, мисля че бяха от Илиянци или следващото там село. И мой съсед видях как го изпотрошиха заради стек цигари. А тази мацка я назначават на височайша длъжност. Значи пред Цвъки тя е чиста - платила си е ... Така стоят в нашата скапана държава нещата...

2013.02.17 | 16:04

2
А БЕ КАКВО МЕ ИНТЕРЕСУВА НЯКВА *****, КОЯТО СТЕ НАЗНАЧИЛИ ДАЛИ Е ПРОДАВАЛА НЕЗАКОННО ЦИГАРИ ИЛИ НЕ БЕ? ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ИСКА ДА СПРЕТЕ ДА ГО ГРАБИТЕ И ДА НАМАЛИТЕ СМЕТКИТЕ И 1 ПЪТ ДА ЗАЩИТИТЕ НЕГОВИЯ ИНТЕРЕС, НЕ НА МОНОПОЛИТЕ. НЕ СЕ ОПИТВАЙТЕ ДА НИ ОТВЛИЧАТЕ ВНИМАНИЕТО С ГЛУПОСТИ ДРЕМЕ НИ НА **** КОЙ ПРОДАВАЛ ЦИГАРИ.
LOGIC

2013.02.17 | 16:04

1
МНОГО Е ПРОСТО-НАМАЛЕТЕ ПРОЦЕНТИТЕ НА ВСИЧ- КИ ТАКСИ,КОИТО ФОРМИРАТ 60% ОТ ЦЕНАТА НА ТОКА! ТОГАВА ЕДНИ ЩЕ ПЕЧЕЛЯТ ПО-МАЛКО , НО ЩЕ СПЕЧЕЛИ ЦЕЛИЯТ НАРОД!

Добави коментар

Водещи новини