Банскалии отново блокират пътя към града

  • 29 декември 2012 08:58

  • 859
  • 2
Банскалии отново блокират пътя към града
© Булфото

Втори протест с искане за още един кабинков лифт, нови писти и по-широка ски зона е насрочен за днес в Банско. Организаторите съобщиха, че акцията ще се проведе в 16 часа, както и първата отпреди ден, предаде БТВ.

Граждани и гости на Банско започнаха серия от протести надслов против „зеления рекет” и искане да втори лифт. В петък се проведе първият от серията протести. Над 1000 жители и гости блокираха за 30 минути пътя към града и отправиха апел до правителството с искане за актуализиране на Плана за управление на парк „Пирин” и за строителството на нови съоръжения, които да направят от Банско „истински европейски курорт”.

На протеста вчера присъстваха и кметът на община Банско Георги Икономов и зам.-министърът на икономиката Иво Маринов. Той прие исканията на протестиращите и пое ангажимента веднага след празниците експертни екипи на общината и на ресорните министерства да започнат работа по тях.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
859 2

Коментари 2

Добави коментар
Hypo

2012.12.29 | 15:53

2
Свършиха парите, които взехте за продадените имоти и сега скочихте на протест, искате да махнете и малкото гора която Ви остана. Изсечете всичко и оставете един гол баир и еб.те мамата на туризма през лятото ....
ss

2012.12.29 | 15:53

1
SELIANI PROSTI AL4NI..

Добави коментар

Водещи новини