Банскалии блокираха входа на града (снимки)

  • 28 декември 2012 17:24

  • 3215
  • 3
Банскалии блокираха входа на града (снимки)
© Булфото

Повече от 300 жители на Банско, начело с кмета Георги Икономов, затвориха входа на града. Действията им са част от протеста в подкрепа на искането да бъде изграден втори кабинков лифт, както и да се разшири ски зоната в рамките на досегашната концесия.

Много скиори подкрепиха жителите на Банско, като препречиха пътя със ските си. На протеста присъства и заместник-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов.

Няма да се поддадем на зеления рекет, защото искаме да работим и да раждаме тук, заявиха недоволните граждани

Днешната инициатива е първата част от поредица протести, които ще продължат през следващите дни до края на годината. След това хората от Гражданския инициативен комитет са готови да затворят и главен път Е-79.

Преди седмица кметът на Банско внесе в Министерския съвет подписка на 8 хиляди души с искане за разширяване на ски зоната. Тогава министър Нона Караджова обяви, че проектът за такова разширяване може да бъде одобрен само след обществен дебат.

Гражданите настояват за спешна среща на място с упълномощен представител на изпълнителната власт, с когото да обсъдят забавеното развитие на инфраструктурата на ски зона Банско.

Последвайте канала на

3215 3

Коментари 3

Добави коментар

2012.12.29 | 08:32

3
не ви трябва кабина, трябва ви бой, майкави мръсна востатавдайба

2012.12.29 | 08:32

2
Ако може направо по един лифт за всяко семейство да има - да не умират от глад горките..
sss

2012.12.29 | 03:56

1
Само така Банско смело напред!За втора кабинка Ок. Има огромна нужда но за повече писти НЕ те и сега са пре-достатъчни.

Добави коментар

Водещи новини