Пакистан заяви, че подкрепя мирния процес в Афганистан

  • 24 декември 2012 08:01

  • 673
  • 0
Пакистан заяви, че подкрепя мирния процес в Афганистан
©

Пакистан подкрепя искрено зараждащия се мирен процес в Афганистан и споделя целта на правителството в Кабул за преобразуване на въстанието на талибаните в политическо движение, заяви за Ройтерс високопоставен представител на правителството в Кабул.

"Това е нашата визия и те я споделят," заяви представителят, който е тясно свързан с усилията за помирение. Той каза също, че неотдавнашните преговори "лице в лице" между талибаните и афганистански представители в Париж са "помогнали извънредно много" на мирните усилия. Забележките сигнализират безпрецедентен оптимизъм от страна на Афганистан, че Пакистан, отдавна обвиняван, че подкрепя афганистанските бунтовнически групировки, сега е готов да застане с цялата си тежест зад усилията за помирение, които все
още са в началната си фаза и са уязвими за фракционни борби, отбелязва Ройтерс.

Високопоставеният представител предупреди, че за да поддържа този оптимизъм, Пакистан е необходимо да направи по-нататъшни конкретни стъпки, след като освободи от затвора някои афганистански талибани от средния ешелон, които може да се окажат полезни в насърчаването на мирните усилия.

Последвайте канала на

БТА
673 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини