Джулиън Асандж: Мракобесие властва в нета

  • 20 декември 2012 15:37

  • 1565
  • 2
Джулиън Асандж: Мракобесие властва в нета
©

Интернет е покорен от мракобесие, каза Джулиън Асандж, пише сръбският в. Блиц.

В интервю, дадено от основателя на Wikileaks пред издателството, което ще пусне книгата на създателя на скандалния сайт. Според австралиеца държавните агенции и големите компании, разполагат с досиета на обикновени хора. Силата огромна, че всичко е доведено до абсурд. Тези, които ни следят, знаят повече за нас отколкото самите ние, заяви той. Най-известният бежанец в света предупреди, че възможността да се манипулира съдържанието в световната мрежа и създава условия за промяна на миналото и настоящето, а оттам да се контролира и бъдещето. Единственото оръжие на свободолюбивите хора е създаването на общ фронт за свобода в интернет и използване на криптографски техники.

Асандж от юни се намира в еквадорското посолство в Лондон. Той има издадена заповед за арест от британски съд, заради заведено срещу създателя на Wikileaks в Швеция дело. Той е заподозрян в изнасилване. Асандж се страхува, че може да бъде предаден на САЩ, където е заплашен от смъртна присъда. Wikileaks стана известен след като публикува секретни документи на Държавния департамент във Вашингтон.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1565 2

Коментари 2

Добави коментар

2013.01.01 | 13:05

2
Ти остави твоето, ама а кажи това какво значи? - "Най-известният бежанец в света предупреди, че възможността да се манипулира съдържанието в световната мрежа и създава условия за промяна на миналото и настоящето, а оттам да се контролира и бъдещето." Тоя де_б_ил зай_цев да се научи да мисли преди да пише.
ти нормален ли си?

2012.12.22 | 15:02

1
"Силата огромна, че всичко е доведено до абсурд." -- КАКВО ЗНАЧИ ТОВА?!?!?!?

Добави коментар

Водещи новини