Дете остана заключено в Tesla, след като батерията ѝ паднала

  • 25 юни 2024 16:55

  • 8021
  • 0
Дете остана заключено в Tesla, след като батерията ѝ паднала
© Gettyimages

Дете на година и половина се заключи само в Tesla Model Y. Изваждането му било невъзможно, без да се счупи стъклото на колата. Пристигналите пожарникарите също не знаели как да отворят модела на калифорнийската марка. Автомобилите на Мъск се отварят с карта или от приложението.

Бабата, която придружавала детето, се казва Рене Санчес и живее в Скотсдейл, Аризона. Тя тръгнала със своята 20-месечна внучка към зоологическата градина във Финикс. Рене оставила малката в детската седалка и затворила вратата. И тогава започнал кошмарът: 12-волтовата батерия на Tesla, която захранва електрическите системи, "паднала" на нула.

Санчес изпаднала в паника, когато не успяла да отвори колата с приложението или картата. Нито с натискане на дръжките на вратите. Tesla, за разлика от други автомобили, нямат физически ключ, който да използва механичната система вместо централното заключване. Отчаяна, тя решила да се обади на службите за спешна помощ, съобщава automedia.investor. 

"Тесла" и "Форд" изтеглят стотици хиляди пикапи заради технически проблеми

Пожарната служба бързо се притекла, но първото нещо, което казали момчетата, било: "О, това е Tesla, не можем да отворим тези коли".  В крайна сметка счупили прозореца, като преди това го опаковали така, че да не изхвръкне стъкло към детето.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
8021 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини