Плевен ще строи регионална система за отпадъци

  • 28 ноември 2012 14:34

  • 722
  • 0
Плевен ще строи регионална система за отпадъци
©

Министърът на околната среда и водите Нона КараджоваНона Караджова Нона Караджова е министър на околната среда и водите в правителството на Бойко и кметът на община Плевен проф. Димитър Стойков ще подпишат договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за изграждане на Регионална система за управление на отпадъците на регион Плевен.

Подписването ще се състои утре, от 9.00 часа, в сградата на Общинския съвет в Плевен. Проектът се финансира от оперативна програма "Околна среда 2007-2013 г." на стойност 27,7 млн. лева. Регионалната система за управление на отпадъците в регион Плевен е между тези общо 23 такива съоръжения, които трябва да бъдат изградени с европейски средства. Тя ще обслужва 186 477 души от общините Гулянци, Долна Митрополия, Долни Дъбник, Искър, Пордим и Плевен.

По приоритетна ос 2 на ОПОС "Подобряване и развитие на инфраструктурата за третиране на отпадъци" са договорени общо над 575 млн. лв., от които са изплатени 98,3 млн. лв. В изпълнение са 14 договора за изграждане на регионални системи за управление на отпадъците на обща стойност 562,3 млн. лв.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
722 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини