БЛС: Бойко Борисов трябва да уволни незабавно Дянков (обновена)

  • 19 ноември 2012 12:20

  • 2143
  • 4
БЛС: Бойко Борисов трябва да уволни незабавно Дянков (обновена)
©

1,5 млрд. лева е прибрала държавата от джобовете на здравноосигурените граждани в България за последните 3 години.

Това заявиха от Българския лекарски съюз на пресконференция. Ние искаме да разберем, как се изразходват тези средства от НЗОК. Тези пари са отишли за покриване на данъците, заяви председателя на съюза д-р Цветан Райчинов. Ние всички сме ги внесли тези пари в държавната хазна. Изпратили сме 3 писма до финансовия министър Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи и отговор няма. Средствата, които оставят в края на годината, също не е ясно къде отиват и за какво се изразходват, допълниха от съюза. Това е абсолютна тайна. И по този проблем питахме Дянков, но отговор отново няма, допълни Райчинов.

От лекарския съюз обвиниха Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи, че още от 2010 г. е започнал да управлява системата. НЗОК вече е политически инструмент. Тя не е независима и изпълнява политически поръчки, категорични бяха от БЛС. Уважавам много д-р Цеков, но той не може да вземе сам решение, каза Райчинов. Той е политическа фигура. Дянков управлява НЗОК като касичка и тази касичка е сива, допълниха от съюза.

Проблемът със задълженията на болниците също е огромен, продължи Райчинов. Те продължават да затъват. Ние от БЛС няма как да преговаряме за нов рамков договор, разкри той. Българските лекари не са виновни за настоящите неразбории и хаос. Виновен е един човек и ние имаме молба към г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Тя е, незабавно да уволни Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Той е вреден за нацията. Всичко до което се докосне и го разваля. Той е опасен и трябва да освободи държавата от своето присъствие, завършиха от съюза.

Пациентските организации също взеха отношение по темата. Здравните осигуровки на българските пациенти се използват за всичко друго, но не и за здравеопазване. Хората поддържат държавния бюджет с тези вноски. Ние неколкократно сме задавали тези въпроси на зам.-министър Горанов, но и от него никакъв отговор. Ние трябва да знаем къде са потънали тези близо 1,5 млрд. лева. Пари има, но липсва политическа воля тези пари да се разпределят правилно. От МЗ непрекъснато отговарят, че ще правят политики, а такова нещо не се случва. Държавата се бърка в работата на една независима структура каквато е НЗОК. Единствено Сметната палата може да извършва одит и да проверява средствата на касата. МЗ няма право да контролира НЗОК. Държавата абдикира от трансплантациите и онкоболните. Тя абдикира от нас пациентите, заключиха от пациентските организации.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2143 4

Коментари 4

Добави коментар

2012.11.20 | 20:33

4
Добрутро!Че това се знае от всички.само,че нищо не се предприема.Кервана си върви,кучетата си лаят.
Zeitgeist

2012.11.20 | 20:33

3
Викаш, не ги прибрахте Вие, ами този Дянков!
nemane

2012.11.20 | 20:33

2
Ще уволни Дянков, ама големия нов брат от САЩ ще го съкратят.

2012.11.20 | 20:33

1
Мамка ви копеленца червени. Прибрала ги държавата ами червените олигарси ли да ги приберат както вече 60-70 години .

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини