Митрополит Калиник също призна Кирил за наместник - председател на Светия Синод

  • 16 ноември 2012 18:27

  • 3272
  • 5
Митрополит Калиник също призна Кирил за наместник - председател на Светия Синод
©

Врачанският митрополит Калиник, който преди седмица не подписа решението за избора на митрополит Кирил за наместник - председател на Светия Синод, е изпратил писмо, в което косвено признава това решение, предаде БНР.

Калиник е помолил още да не бъде поставян в листата с кандидати за патриарх, между които ще бъдат избрани тримата основни претенденти за поста.

Според източник от Синодалната палата, Западноевропейският митрополит Симеон също е признал с писмо Кирил за наместник-председател. Така митополитите, които не го одобряват, остават само трима.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3272 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
бръснар

2012.11.18 | 10:04

5
има едно изобретение ножчета за бръснене се казват,ще ви направят по-красиви.Плюс това черния цвят е сатанистки,носели са го есесовците и черноризците на Мусолини,както и ЧК и НКВД.Никой не ги харесва тия просешки узурпатори с фусти
odes

2012.11.17 | 23:29

3
Черното в одеждите на свещенослужителите е от много по-отдавна от периода на втората световна война за която говориш. Външната привлекателност е суета. Във вярата няма мода има канон - колкото и да не ти се иска - няма мода и в основните неща от живота - така си мислиш, че нещо се е променило - раждаш се, раждаш и умираш.
lo6o

2012.11.17 | 23:29

4
В пазарджишката циганска махала има едни хора с бради и нито един от тях не е агент на Комунискическата Държавна Сигурност. Но 11 от членовете на Светия Синод са агенти на Комунискическата Държавна Сигурност, а останалите са агенти на Комитет Государственньi Безопасности. Приликата между Пазарджешкия „синод” и Софийския сенод е, че и двете формирования са АНТИБЪЛГАРСКИ и са АНТИХРИСТИЯНСКИ

2012.11.17 | 23:28

2
Мутрополити, попполковници, любители на мъжката плът, масони, комунисти. Надявам се, че коментара ми не съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа и ще го пуснат цензурите.
zcd

2012.11.17 | 23:28

1
Забрави да споменеш и герберастите.

Добави коментар

Водещи новини