Какво време ни очаква до края ноември

  • 21 ноември 2022 08:56

  • 3448
  • 3
Какво време ни очаква до края ноември
© pixabay

Средиземноморски циклон преминава над страната ни със силен вятър и напоителни есенни валежи. Междувременно започва захлаждане, заради нахлуващ от Северозапад по-студен въздух.

В понеделник до обяд ще продължи да вали на много места в Западна и Централна България. След това до вечерта на Запад облаците ще се разкъсват, а валежите ще се изнесат на юг и на изток. По планините валежите ще са през целия ден, като по най-високите масиви ще вали сняг.

Денят ще е ветровит – очакват се по-силни студени пориви в Дунавската равнина, на изток – все още топъл вятър от Югозапад. Така дневните температури отново ще са в широк диапазон – от 10-12 градуса на Северозапад до около и малко над 20 на Югоизток, предава Нова тв.

Във вторник сутринта облачността ще е минимална, но и температурите ще са ниски – между 0 и 5 градуса. Ще има предпоставки за мъгли в ниската част на страната, с по-голяма вероятност в западната половина. През деня обаче ще започне ново заоблачаване и през нощта и в сряда ще вали.

В четвъртък ще има все още оскъдни превалявания в Южна България, най-вече в планините, но облаците ще са с чести разкъсвания. До края на седмицата ще е студено и мъгливо сутрин, а следобед ще се показва слънцето.

Времето ще остане неустойчиво и в първата непълна седмица на декември. В периода 27-28 ноември метеорологичните модели допускат по-сериозно нахлуване на студ над България. Ако това се оправдае, преобладаващите валежи ще са от дъжд, но можем да очакваме първия сняг в Предбалкана и някои по-високи полета на Западна България.

Динамика в атмосферата ще има и на границата на двата месеца – 30 ноември-1 декември, когато отново ще има повишена вероятност от валежи.

 

Последвайте канала на

Росица Валентинова
3448 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
PaulaFox

2022.11.21 | 22:35

3
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ X21.FUN
PaulaFox

2022.11.21 | 12:19

2
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

2022.11.21 | 10:09

1
какво става с сашко ?нищо не пишете

Добави коментар

Водещи новини