Иде рязък обрат във времето

  • 15 ноември 2022 09:36

  • 19627
  • 1
© Pixabay

Във вторник и сряда ще бъде топло и доста слънчево. В четвъртък започва една тотална промяна на времето – следват три средиземноморски циклона един след друг през България, каза пред Novini.bg климатологът проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора.

Това означава липса на мъгли, чист въздух, хладно и дъждовно време. Ще се преодолее крещящо сухото време, което в някои места е от повече от месец и половина, заяви той.

По думите му сняг ще има в събота и неделя по високите места у нас.

От четвъртък до следващия вторник ни очаква влажно и дъждовно време, посочи проф. Рачев.

Облачно и дъждовно време днес

Според дългосрочната прогноза се очаква декември месец да бъде с около 1,5 градуса по-топъл от нормалното. Това не означава, че няма да стържем лед от колите – ще има сняг и студ, но периодите ще бъдат по-малко на брой и с по-малка продължителност, отбеляза климатологът.

Не ни очаква страшна зима от гледна точка на климата. Зимата в цяла Европа трябва да бъде по-топла с около 1 градус. Валежите ще бъдат в климатичната норма, каза още проф. Георги Рачевпроф. Георги РачевПроф. Георги Рачев е роден в София. През 1979 г. завършва география и втора.

Константин Тодоров
19627 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
…..

2022.11.15 | 11:35

1
Този 1 градус ме стопли

Добави коментар

Водещи новини