Прогноза за времето

  • 25 юли 2024 11:39

  • 208
  • 1
Прогноза за времето
© Novini.bg/ Canva

През нощта над Централна и Източна България ще има значителна облачност, на места с краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. В Централния Предбалкан са възможни значителни количества на валежа. Над Западна България ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Това съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ)

Утре още от сутринта облачността над източната половина от страната ще започне да се разкъсва и намалява, но след обяд отново ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Северозападният вятър отново ще се усили и ще бъде умерен до силен. Максималните температури ще бъда между 27° и 32°, в София - около 27°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца. През деня ще се задържи почти без промяна, вечерта ще започне да се повишава.

Условията за туризъм в планините днес са неподходящи, прогнозите са за гръмотевични бури и валежи

По Черноморието също на отделни места ще превали и прегърми. Облачността ще е променлива с умерен до силен вятър от север-северозапад. Максималните температури ще бъдат между 27° и 29°. Температурата на морската вода е 28°-29°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Централна и Източна България с купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 13°.                  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
208 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.07.25 | 15:56

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> bitly.cx/arctik

Добави коментар

Водещи новини