Оставиха в ареста наркодилърите от Варна

  • 05 октомври 2012 14:29

  • 805
  • 0
Оставиха в ареста наркодилърите от Варна
© МВР

Окръжният съд във Варна определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо Калоян Ив. и Велислав Ц., разследвани за притежание на различни видове наркотични вещества, предназначени за разпространение.

28-годишният Калоян и година по-малкият Велислав
са обект на разследване от няколко месеца. Едва вчера, след множество процесуално следствени действия те бяха задържани в ареста. В дома на Калоян органите на реда открили близо 25 грама марихуана, приготвена за продажба в идентично сгънати пакетчета, както и везна, в която са открити следи от същата дрога. Калоян е съдействал на полицаите и освен обясненията е посочил и друг адрес, на който отглеждал конопени растения. Секретните справки с приложените СРС спрямо Велислав предстои да бъдат изготвени като веществени доказателства. При претърсването и обиска от дома му иззели електронни везни, 3 GSM, марихуана, амфетамини и кокаин. Има данни, че при ареста именно той е изхвърлил през прозореца на дома си плик с марихуана, открита по-късно от органите на реда. Според обвинението, именно Велислав е основният организатор на производството и разпространението на наркотичните вещества.

За да определи най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо двамата мъже, днес ВОС се съобрази със събраните при разследването гласни и писмени доказателства, както и с обясненията на всички обвиняеми по това досъдебно производство на Окръжния следствен отдел при ВОП. Според съда, в настоящия етап на разследването може да се направи обосновано предположение, че както Калоян, така и Велислав са съпричастни към престъпната дейност, за която са привлечени като обвиняеми. Престъплението е тежко по смисъла на закона, с висока обществена опасност и се наказва със затвор от 2 до 8 години. По безспорен начин съдът стига и до извода, че ако са на свобода и двамата има опасност да извършат ново престъпление или да се укрият от наказателно преследване. Основанията за това твърдение се намират в съдебната биография на Калоян и Велислав. Всеки един от тях е осъждан по 2 пъти, а последните им влезли в сила присъди за наркопрестъпление са от ноември миналата година. Настоящата престъпна дейност е в условията на изпитателния срок на последните им наказания.

Определенията, с които Калоян Ив. и Велислав Ц. могат да бъдат обжалвани пред Варненския апелативен съд на 9 октомври 2012 година от 10,00 часа.

Последвайте канала на

805 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини