Конфискуваха имоти за близо 2 млн. лв. на врачанска мутра

  • 05 октомври 2012 13:45

  • 979
  • 0
Конфискуваха имоти за близо 2 млн. лв. на врачанска мутра
©

Държавата отнема незаконно придобито имущество на стойност 1 797 835 лева, съобщиха от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, съобщи 24 часа.

С решение от 1 октомври 2012 г. Върховният касационен съд потвърди отнемането на незаконно придобито имущество от Валери Тодоров и съпругата му Вера Тодорова от Враца. Делото е образувано през 2007 г. по искане на КУИППД, спечелено е от комисията на всички инстанции, а решението на ВКС за отнемане е влязло в сила от 3 януари 2012 г. Впоследствие осъдените са внесли молба за отмяна на решенията на съда от предишни инстанции, която ВКС оставя без уважение.

Отнетото имущество включва 10 недвижими имота - магазини в центъра на Враца, парцели, снекбар в хотелски комплекс „Хемус", суми от продажби на недвижими имоти и моторни превозни средства, налични средства в банки, суми от наеми и от продажби на дялове в търговски дружества. Тодоров има влязла в сила присъда за изнудване.

В резултат от работата само на териториалната дирекция на КУИППД във Видин от началото на годината в полза на държавата е отнето имущество от четири лица, като общата му сума възлиза на 2 636 872 лв. Освен Валери Тодоров, това са Марин Христов - осъден за изнудване, Кирил Цветков - с присъда за незаконно притежание на оръжие и Чавдар Цеков - осъден за укриване на данъци в особено големи размери.

Последвайте канала на

Novini.bg
979 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини