Жена осъди Столична община за 80 хил. лева заради инцидент на трамвайна спирка

  • 24 юни 2024 11:11

  • 1167
  • 1
Жена осъди Столична община за 80 хил. лева заради инцидент на трамвайна спирка
© Булфото

Столична община е осъдена да плати обезщетение в размер на 80 хиляди лева на жена, пострадала при инцидент на трамвайна спирка.

Жената се е спънала в стърчащи болтове, предназначени за монтаж на кофа за боклук, и е получила тежки травми - счупила китките на двете си ръце и тазобедрената става на левия крак, пише правният сайт lex.bg.

Инцидентът е станал в началото на 2023 г. на спирка "Лагера" в посока пазар "Красно село".

80-годишна жена беше влачена от трамвай в София

Поради тежките травми е била обездвижена за 4 месеца, а след това се е придвижвала само с придружител. Въпреки продължителното лечение, тя не е успяла да се възстанови напълно и е останала с трайни увреждания.

Пострадалата е завела дело в Софийския градски съд (СГС), като е поискала обезщетение от 80 000 лева за неимуществени вреди, както и 3000 лева за разходи за лечение. Съдът е уважил иска на жената и е осъдил Столична община да плати 80 000 лева обезщетение, както и 10 000 лева разноски по делото.

В решението си съдът е посочил, че общината е отговорна за поддържането на тротоарите в безопасно състояние. Стърчащите болтове са представлявали опасност за пешеходците, а общината не е взела мерки за обезопасяването им.

Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Софийския апелативен съд.

Последвайте канала на

1167 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мими

2024.06.24 | 13:26

1
Новата спирка пред модна къща Агресия е следващия капан за инцидент . Тази денивелация на страни и надолу много глави ще счупи. За стърчащата арматура не говорим.

Добави коментар

Водещи новини