Мъж загина при дърводобив в Благоевградско

  • 24 юни 2024 13:04

  • 1280
  • 0
Мъж загина при дърводобив в Благоевградско
© Pixabay

Мъж на 27 години е загинал при дърводобив в района на сатовчанското село Осина, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Инцидентът е станал вчера около обед.

В сигнала е посочено, че при дърводобивна дейност за собствени нужди в местността Тузлата, землище на село Осина, след рязане на иглолистно дърво с моторен трион, то е паднало и ударило в горната част на тялото 27-годишен мъж, който е загинал.

За случая е уведомена Окръжна прокуратура – Благоевград и Инспекцията по труда, и е образувано досъдебно производство.

Директорът на Инспекция по труда – Благоевград Славянка Симитчийска каза, че през вчерашния ден екип е отишъл на мястото на инцидента и е започнала проверка, предава БТА. В момента се разследва дали загиналият мъж е добивал дърва сам, тъй като на място е имало работници на фирма, която е с разрешително за дърводобив.

Починалият мъж няма трудов договор, но предстои да се установи дали е работил за себе си или за фирмата, чиито работници са били на място, посочи Симитчийска. Тя допълни, че се извършва проверка и на дърводобивната фирма, с която ще се установи каква е причината работници на фирмата да са на обект в почивен ден.

Над 1/4 от дърводобива в България е незаконен

В гората често се случват такъв вид инциденти, може би всяка година има по един, за съжаление с фатален край, каза още директорът на Инспекция по труда – Благоевград. По думите ѝ, основната причина за фатални инциденти е грубо нарушаване на правилата за безопасност. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1280 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини