Цветанов говорел за съдебните проблеми повече от Диана Ковачева

  • 24 септември 2012 17:45

  • 463
  • 0
Цветанов говорел за съдебните проблеми повече от Диана Ковачева
©

Министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа говори най-много за проблемите на съдебната система, сочи проучване на МБМД по поръчка на Юридически барометър, проведено в началото на този месец сред над 1000 души.

Според 33 на сто от тях тъкмо Цветанов е оратор № 1 по казусите в правосъдието, следван от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

На трета позиция е главният прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев, на четвърта е правосъдният министър Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, а на пета е неправителственият сектор.

Следват председателите на върховните съдилища и представителите на Висшия съдебен съвет, обяви ръководителят на проекта Даниел Вълчев.

"Когато говоря за липса на лидерство в съдебната система, може би това е едно от важните неща, които индикират липсата на такова лидерство. Хората свързват едно лице, то трябва да е с институционално качество, или група лица, които да задават големите проблеми в съдебната система, възможностите за тяхното решение, да дават аргументи", коментира още Вълчев.

Според проучването хората черпят информация за съдебната ни система главно от изказванията на представители на правителството в медиите. Вероятно и заради това, по думите на Даниел Вълчев, посочват като основни проблеми за системата корупцията и политическата намеса, и зависимостта на магистратите.

Повечето анкетирани подкрепят идеята за въвеждането на съд със съдебни заседатели, които да се произнасят дали обвиняемият е невинен, или виновен. Това е така нареченото жури по американски модел, но са готови да участват в него, само ако заседателите са компетентни по казусите, които разглеждат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
463 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини