Осъдиха без изслушване български лидер в Босилеград

  • 20 септември 2012 12:06

  • 969
  • 1
Осъдиха без изслушване български лидер в Босилеград
©

Съдът по нарушенията във Враня, Сърбия, със съдия Драган Станкович, осъди без изслушване лидера на Демократичния съюз на българите Драголюб Иванчов, като отговорно лице с глоба от 500 евро (56 000 динара), съобщиха от Културно-Информационния център на българите в Босилеград.

Иванчов е осъден, защото "не бил изтъкнал знамето на Р Сърбия, по време на церемонията при отбелязването на 91-годишнина на Ньойския договор на 27 ноември 2010 г. пред паметника на Левски в Босилеград, а били изтъкнати 5 държавни знамена на Р България, едно партийно знаме на ВМРО и едно знаме на Политическа партия "Атака".

Според Драголюб Иванчов става дума за пореден политически скандал срещу най-преследваната в Сърбия партия на българите в Западните покрайнини. Той каза, че съдията Драган Станкович с тази присъда е изпълнил политическа поръчка на управляващите в Сърбия.

„В тъжбата бе посочено, че е нарушен „Закон за употребата на герба, знамето и химна на СФРЮ и за използването на образа, името и делото на Йосип Броз Тито”, който на практика е недействителен закон на несъществуваща държава и всеки непредубеден съдия би отхвърлил тъжбата поради погрешно прилагане на материалното право. На практика, знамето на Сърбия винаги се намира на няколко крачки от паметника на Левски, на входа на държавната поща в Босилеград, и така беше и на този ден. Изслушаните свидетели по делото, всичките до един полицаи, лъжат, че на този ден са били изтъкнати 5 държавни знамена на Р България. Полицаите не правят разлика между държавните знамена на Р България и партийните знамена на Демократичния съюз на българите които бяха изтъкнати и които са одобрени от Министерството за държавно управление и местно самоуправление на Р Сърбия", се казва в съобщението на Културно-информационния център в Босилеград.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
969 1

Коментари 1

Добави коментар

2012.09.21 | 02:41

1
След време сърбите ще се радват само на Белград,въпрос на време.

Добави коментар

Водещи новини