Магистрати попиват немски опит в Албена

  • 20 септември 2012 09:16

  • 450
  • 0
Магистрати попиват немски опит в Албена
©

Двудневен семинар на тема „Организация и управление на съда" ще се проведе днес и утре в курорта Албена. Обучението се организира в рамките на двустранното сътрудничество между Германската Фондация за международно правно сътрудничество и Варненския апелативен съд, информира Дарик.

Ръководните екипи на 6-те окръжни, както и на повече от 20 районни съдилища от съдебния район ще усвояват немския опит при администриране работата на съда. Съдиите ще могат да коментират утвърдени европейски стандарти за обучението и назначаването на магистрати, за вътрешната система за контрол, превенция на корупцията, както и актуалните за България въпроси за независимостта на съдиите и качеството на съдебната практика. Сред проблемите, които ще бъдат поставени на обсъждане с немските магистрати, са опитът на европейските съдилища за отговорността на съдиите, наказателната и дисциплинарната им отговорност, както и взаимодействието им с медиите.

Лектори на семинара ще бъдат Кристиян Шмиц-Юстен - Вице президент на Областния съд Кьолн и Герд Нолден - водещ правителствен директор във Върховния провинциален съд Кьолн.

Последвайте канала на

450 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини