Българските "кокаинови" моряци остават в ареста в Испания

  • 17 септември 2012 17:10

  • 729
  • 1
Българските "кокаинови" моряци остават в ареста в Испания
©

Българските моряци, които бяха задържани с 3 тона кокаин преди месец в Испания, остават в затвора до приключване на разследването по случая.

Такова е решението на съдията от Специализирания Върховен съд на Испания, който гледа делото, съобщи БТВ.

След като приключи с изслушването на моряците миналата седмица, днес съдът се произнесе - всичките 21 остават в затвора с обвинение в „престъпление срещу общественото здраве”, с уточнение - наркотрафик.

Оттук насетне започва разследването по случая, което може да продължи месеци, дори години. Според испанските закони, срокът, в който задържаните могат да останат в затвора без присъда, е 2 години, които е възможно да бъдат продължени с още 2.

Тоест, максималният срок на предварителен престой в затвора е 4 години, след което задължително се изправят пред съда.

Съдебният процес срещу българите ще бъде в Испания.

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов увери близките на арестуваните българи, че който от моряците е невинен, ще бъде освободен. Основната тема на вчерашната среща на вицепремиера с роднините им беше тяхното състояние. По думите на Цветанов сънародниците ни са добре, а бързото разплитане на случая с наркотрафика е в ръцете на правоохранителните органи на България, Испания, Великобритания и САЩ.

Последвайте канала на

Десислава Станева
729 1

Коментари 1

Добави коментар
Fiurera

2012.09.18 | 15:00

1
Dokazono e che pri takiva sluchai 80 na 100 ot horata neznaiat nishto za tovara !Tia koito sa zameseni da si priznaiat !Zashtoto obrichat nevinni dushi na izgnanie !!!

Добави коментар

Водещи новини