Разпитаха свидетели по делото срещу 18-годишния Никола, заклал 21-годишния Ангел в Пазарджик

  • 11 септември 2024 17:40

  • 1000
  • 0
Разпитаха свидетели по делото срещу 18-годишния Никола, заклал 21-годишния Ангел в Пазарджик
© Фейсбук

Окръжният съд в Пазарджик заседава по делото за убийството на 21-годишния Ангел Здравков, който почина след пробождане с нож на 29 септември 2023 година, предаде БТА. Обвиняем за убийството е 18-годишният Никола Райчев.

Бяха разпитани трима свидетели по делото, както и родителите и сестрата на Ангел. Първият свидетел Франклина Кочева беше разпитана като пряк очевидец, а вторият - Здравко Нейчев - като живеещ в блока, пред който се е случило убийството и оказвал първа помощ на пострадалия. Третият свидетел Дарина Бързакова даде показания, като присъствала на място и тъй като е имала отношения с Ангел Здравков.

Пред съда се изправиха и Недялко Здравков - баща на Ангел Здравков, Михаела Здравкова - майка на Ангел Здравков и неговата сестра Денислава Здравкова. 

Убийството в Пазаржик: най-вероятно след скандал заради момиче

След дадените показания бе насрочена датата 10 октомври, когато ще бъдат разпитани още свидетели, включително подсъдимият Никола Райчев и неговият баща Георги Райчев.

През юли Окръжният съд в Пазарджик отложи делото за убийството на Ангел Здравков заради неявяване на защитника на обвиняемия Никола Райчев адвокат Емануил Профиров. В съдебна зала стана известно, че адвокат Профиров не се явява по здравословни причини, за което е предоставил болничен лист.

Ангел Здравков беше убит на 29 септември 2023 година.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини