Жестокото убийство в Пазарджик: Райчев заклал Ангел пред двама очевидци!

  • 04 октомври 2023 14:40

  • 4879
  • 4
Жестокото убийство в Пазарджик: Райчев заклал Ангел пред двама очевидци!
© Getty Images
Слушай новината Слушай новината

Имало е двама преки очевидци на убийството на 21-годишния Ангел Здравков, стана ясно вчера от изказване на наблюдаващия прокурор Георги Кацаров след заседанието на Окръжен съд Пазарджик. Вчера магистратите решиха да оставят обвинения в убийството на Ангел - Никола Кацаров, в ареста.

Според съда има достатъчно данни за авторство на деянието. Освен това, ако е на свобода, той може да извърши друго престъпление или да се укрие. Докато течеше мярката за неотклонение на 18- годишния младеж, близки и приятели изпращаха Ангел в последния му път.

Кацаров отказа да разкрие самоличността на двамата свидетели. Вече стана ясно, че един от тях е приятелката на Ангел. Още след убийството на 29 септември от разследването обявиха, че мотивът Райчев да посегне на Ангел е ревност.

Адвокатът на 18-годишния Никола Райчев се отказа от защитата му

Приятелката на Никола скъсала с него и тръгнала с Ангел. Във фаталния ден Райчев отишъл при изгората си, за да я накара да се върне при него. Там бил и Здравков. Райчев извадил нож и пробол два пъти опонента си. Младият мъж издъхнал от кръвозагуба на път за болницата, пише Телеграф.

По думите на Кацаров се чака изготвянето на съдебномедицинска експертиза, която да покаже механизма на причиняване на смъртта. В зависимост от нейното заключение обвинението срещу Райчев може да се промени в по-тежко, а именно за умишлено убийство по мъчителен за жертвата начин и с особена жестокост, което предвижда и по-строго наказание.

Обвинителят спомена и за чат, в който обвиняемият е проявил агресия преди убийството. В него участвало и трето лице. Прокурорът бе категоричен, че Райчев не се е предавал доброволно, а е бил установен на централна жп гара в София и заловен.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
4879 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тт

2023.10.04 | 22:31

4
И защо не е убит при, опит за бягство,от полицията?

2023.10.04 | 19:12

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg
Z Z Z Z Z

2023.10.04 | 15:54

2
КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ТЪП ОТ НУЛА ДО КОПЕЙКА, ЧЕ ДА СИ СЪСИПЕШ ЖИВОТА ЗАРАДИ ЖЕНСКИ ИСТОРИИ...

2023.10.04 | 15:26

1
сега други ще го ревнуват,кат е от е,,баната страна

Добави коментар

Водещи новини