НСО с подробности за инцидента, при който пострадаха двама охранители

  • 12 юни 2024 14:44

  • 2585
  • 1
НСО с подробности за инцидента, при който пострадаха двама охранители
© Pixabay

В отговор на медийни запитвания, Националната служба за охрана (НСО) информира, че на 10 юни 2024 г., понеделник, по време на практически занятия по стрелкова подготовка на стрелбищен полигон „Столник“-МВР, провеждани с картечен пистолет и с полуавтоматични пистолети, осколки от обвивката на куршуми след рикошет нараняват леко двама служители на НСО.

Повърхностните рани са обработени на място. Един от служителите е изпратен за преглед в болнично заведение, където му е направена лека операция в областта на дясно коляно. Състоянието му е добро.  

Занятията се осъществени след провеждане на задължителен инструктаж на служителите и при пълно спазване на Правилата за безопасност, като след инцидента работната дистанция на стрелбата е увеличена от 17 м (при изисквана минимална дистанция от 7 м) на 25 метра. 

Двама гардове от НСО са пострадали при тренировъчни стрелби

Националната служба за охрана подчертава, че при условия, близки до реалните, сходни упражнения от същата дистанция, със същите образци оръжия и по същите метални мишени на полигона са провеждани ежегодно и в предходни години подобни инциденти не са констатирани.

Със заповед на началника на Националната служба за охрана е възложена вътрешна проверка по случая. Към днешна дата с друга заповед учебните занятия са прекратени.   

Цялата документация по възложената проверка ще бъде предоставена по компетентност на Военно-окръжна прокуратура-София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2585 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.12 | 23:43

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини