Оставиха в ареста Габриела Славова, обвинена в убийството на Пейо Пеев

  • 23 април 2024 17:28

  • 1086
  • 2
Оставиха в ареста Габриела Славова, обвинена в убийството на Пейо Пеев
© Getty Images

Софийският градски съд не промени мярката за неотклонение на Габриела Славова-Пеева, обвинена в убийството на Пейо Пеев на 21 януари. Днес обвиняемата не се яви в съда. Решението подлежи на обжалване в тридневен срок.

Габриела Славова-Пеева бе отправила иск за изменение на мярката ѝ от "задържане под стража" на по-лека. Защитниците ѝ посочиха, че не са налице всички обстоятелства, предполагащи най-тежката мярка за отклонение. Също така допълниха, че жената е с влошено физическо и психично състояние. Тъй като тя е имала вече изградена връзка с децата си, раздялата ѝ с тях би могла да доведе до неин психически срив според защитниците.

Съдът посочи, че е налице висока степен на обществена опасност. Също така от приложените по делото документи става ясно, че децата се чувстват добре при социалните служители, както и че изградената емоционална връзка не е достатъчно основание за изменение на мярката на жената. Според съда здравословното състояние на Габриела Славова-Пеева не налага промяна на мярката ѝ за неотклонение. 

Взети са ДНК проби за второто дете на Габриела, обвинена в убийството на Пейо Пеев

Към настоящия момент не се разколебава първоначалното предположение, че Габриела е съпричастна към извършването на убийството. Разбира се разследването продължава, заяви прокурор Виолета Желева.

По време на заседанието присъства и бившият депутат Велико Минков, за когото се твърди, че е баща на едно от децата на Пеева. Пред журналисти той каза, че вече е виждал детето, за което предявява бащинство, като посочи, че се полагат много добри грижи за него, предаде БТА.

Припомняме, че на 21 януари бе убит 44-годишният Пейо Пеев. За престъплението бяха задържани две жени - съпругата на убития и нейната майка. Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил. Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“. На 30 януари Апелативният съд реши да остави в ареста двете жени.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1086 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:09

2
❤️ Г­о­­­р­е­щ­и­ ­­м­­­о­м­­и­ч­е­­т­а­­­ ­­в­и­­ ­о­­ч­а­к­в­­­а­­­т ­­-­­­ X­­­1­­8­­.­F­­U­­N

2024.04.23 | 17:55

1
Е не... то оставаше вкъщи да си я пратите пак...

Добави коментар

Водещи новини