Изправят пред съда пловдивски адвокат, неплатил 70 хил. лв. данъци

  • 18 април 2024 16:10

  • 1401
  • 1
Изправят пред съда пловдивски адвокат, неплатил 70 хил. лв. данъци
© Pixabay

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо 45-годишният адвокат Владимир Елдъров.

Синът на известния пловдивски защитник Красимир Елдъров е предаден на съд за това, че в периода от 14 декември 2013 г. до 7 март 2015-а в Пловдив сам и чрез упълномощени лица - счетоводители, избегнал установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери.

Става въпрос за данък върху доходите на физическите лица в размер на 29 071,46 лева и ДДС в размер на 41 966,01 лева или общо 71 037,47 лева. Като адвокат Владимир Елдъров специализирал дейността си основно в уреждане по съдебен ред и по административен път - чрез застрахователни дружества, на обезщетения за пострадали при пътнотранспортни произшествия, както и на техните близки. За това той получавал адвокатски хонорари и дължал данък.

За посочения период му е била извършена данъчна ревизия, като е констатирано, че не всички от получените възнаграждения са били отчетени в пълен размер като доход в подадените годишни данъчни декларации.

Прокураурта обвини адвокат за финансови измами и злоупотреба с доверие

При последвалите ревизии били изискани всички адвокатски кочани, договори за правна защита и процесуално представителство.

Установено било, че една част от документите не съдържали договорено възнаграждение, в друга била вписана конкретна сума, а в трета - само процент от обезщетението. След цялостен преглед на събраните доказателства са били установени данни за укрити данъчни приходи или доходи в размер на 71 037,47 лева, предава 24 часа.

Предстои Окръжният съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

Владимир Елдъров вече има присъда от 5 години и половина затвор за подбудителство на убийство, палежи и унищожаване на чуждо имущество.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1401 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 07:24

1
❤️ Г­­о­­р­­е­­щ­­и­ ­­м­­­о­­­м­­и­­ч­­е­­­т­а­­­ ­в­­­и­­ ­­о­­ч­­а­­­к­в­­­а­т ­­-­­­ X­1­­­8­.­­F­U­N

Добави коментар

Водещи новини