Условна присъда и глоба от 200 лв. за шофьор, опитал да подкупи полицай 

  • 10 април 2024 10:47

  • 306
  • 2
Условна присъда и глоба от 200 лв. за шофьор, опитал да подкупи полицай 
© Pixabay

Условна присъда и глоба в размер на 200 лв. е получил шофьор, опитал да подкупи полицай в град Искър. Наказанието е наложено от състав на Плевенския окръжен съд, съобщават от пресцентъра на съдебната институция. 

Обвиняем по делото е мъж от Бяла Слатина. За ситуацията от 23 ноември миналата година съобщиха тогава от Областната дирекция на МВР. Мъжът бил спрян за проверка, когато се установило, че притежаваната от него шофьорска книжка е била валидна до 13 ноември 2019 година. С намерението да прекрати съставянето на акт, шофьорът успял да подхвърли на предната лява седалка на патрулния автомобил банкнота от 50 лева. Тогава той бил незабавно задържан. 

Сирийски бежанец подхвърли 30 лева подкуп в колата на полицаи

В разпоредително съдебно заседание подсъдимият е пожелал делото да се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като е признал вината си и не е искал да се събират доказателства. Съставът на Плевенския окръжен съд е постановил присъда, с която му е наложил наказание от осем месеца лишаване от свобода - условно, с тригодишен изпитателен срок и глоба в размер на 200 лева. По време на изпитателния срок спрямо осъдения ще се полагат възпитателни грижи от Наблюдателната комисия при Общинския съвет в Бяла Слатина, е постановил още съдът. 

Присъдата не е окончателна. Тя може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния  съд във Велико Търново в петнайсетдневен срок от постановяването ѝ. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
306 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 07:47

2
❤️ Г­о­­­р­­­е­­щ­и­ ­­м­о­м­­­и­­­ч­­­е­­­т­­­а­ ­в­и­­ ­­­о­ч­­а­­­к­­в­а­­т ­­-­­ X­­­1­­8­­­.­­­F­U­­N

2024.04.10 | 11:06

1
Жeна ми кyпи кaпки, които ми помогнаха да спpа да пия за пъpви път и да пpочиcтя тялото си. Отъpвете се от тази завиcимост, дoкато не е късно, ето тези кaпки----> do.my/alkotox

Добави коментар

Водещи новини