Гаранция от 5000 лв. за шофьора, в чийто автомобил на "Капитан Андреево" бяха открити 12 кг хероин, скрити в пожарогасители

  • 24 януари 2024 20:14

  • 4599
  • 1
Гаранция от 5000 лв. за шофьора, в чийто автомобил на "Капитан Андреево" бяха открити 12 кг хероин, скрити в пожарогасители
© Getty images (архив)

Състав на Окръжния съд в Хасково определи мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 5000 лв. спрямо турския гражданин Емре Айдън (42 г.), след като митничари откриха в шофирания от него товарен автомобил на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево" 12 кг хероин на стойност 2,329 млн. лева.

Наркотикът беше открит при проверка на пункта на 21 януари т.г. на влекача с полуремарке от Турция за Нидерландия в два пожарогасителя в пластмасови шкафове, прикачени към полуремаркето.

"Не съм виновен, въобще не съм знаел за дрогата. В гаража получих камиона готов, не съм бил на товаренето на стоката", каза пред магистратите обвиняемият.

Прокуратурата поиска мярка "Задържане под стража". Съдът прие, че от събраните доказателства към настоящия момент на този етап от разследването все още не са достатъчно изяснени обстоятелствата в каква степен обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието.

От друга страна, по време на извършената митническа проверка обвиняемият е оказал съдействие на разследващите органи.

 

Задържаха турчин за контрабанда на хероин в пожарогасители

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив.

 

Последвайте канала на

4599 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Спонсор

2024.01.26 | 10:39

1
ПУСКАЙТЕ ГО, ПЪК ПОСЛЕ ЩО ТАКА?

Добави коментар

Водещи новини