Андрей Янкулов: Монополът на прокуратурата върху обвинителната функция води до реални проблеми

  • 17 януари 2024 12:55

  • 625
  • 2
Андрей Янкулов: Монополът на прокуратурата върху обвинителната функция води до реални проблеми
© Pixabay

Според нашето законодателство прокуратурата осъществява монопол върху обвинителната функция в наказателното производство и тя не подлежи на съдебен контрол. Това е и нормативното положение, което повечето юристи считат за правилно, но според Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд, то поражда проблеми.

По думите му не бяха използвани възможностите, които даде дебатът за промени в Конституцията, това да бъде преодоляно на конституционно ниво и следователно то няма да може да бъде променено и на законодателно.

Иван Брегов: Политиката отказа да пусне прокуратурата от своята власт

А този монопол на прокуратурата върху обвинителната функция в наказателното производство води до реални ежедневни проблеми, което личи най-вече при делата с висок обществен интерес, заяви още Андрей Янкулов, предава Дарик.

Мнението си Андрей Янкулов от Антикорупционния фонд изрази по време на пресконференция в БТА, посветена на върховенството на правото и бизнес средата в България през 2023 г. и организирана от Американската търговска камара.

По време на нея бяха представени четири анализа от изтъкнати юристи в България, които изследват проблемите, касаещи бизнес средата и върховенството на правото у нас.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
625 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.01.17 | 13:59

2
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex
Емѝ...Ибана съм-МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.01.17 | 13:24

1
ПОБЪРКАНИЯ ШИЗОФРЕНИК МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА Е БЕЗОБИДЕН ПЕДАЛ...ДУХАЛ НА ВСИЧКИ ЗАТВОРНИЦИ В ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР....МАЙКА МУ ИРЕНА ПРОСТИТУИРА В ГЪРЦИЯ....ЖЕНА МУ РОЗИНА СЕ ИБЕ С ЦИГАНИ....ПЪЛНА ИДИЛИЯ..

Добави коментар

Водещи новини