20 г. затвор за мъж, убил жестоко приятелката си

  • 14 декември 2023 14:06

  • 1270
  • 1
20 г. затвор за мъж, убил жестоко приятелката си
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Петчленен състав на Варненския окръжен съд призна за виновен и наложи наказание 20 години „лишаване от свобода“ на 40-годишен мъж за убийството на приятелката му, с която живеел на семейни начала. Това съобщиха от пресслужбата на съда. Престъплението е извършено по особено мъчителен за убитата начин, с особена жестокост и при условията на домашно насилие. Мъжът ще търпи наказанието при първоначален строг режим.

От съда припомнят, че по искане на подсъдимия, делото беше разгледано по правилата на съкратеното съдебно следствие, като бяха разпитани само част от вещите лица, изготвили експертизи и само някои свидетели, посочени от защитата на близките на жертвата и на адвоката на подсъдимия. 

Престъплението е било извършено на неустановена дата, в периода от 1 януари до 8 януари тази година.

„Ще те унищожа“: Арестуваха мъж за закана за убийство към жена

БТА припомня, че мъжът беше привлечен като обвиняем в края на януари, а на 7 януари майката на жертвата е подала заявление, че дъщеря ѝ е в неизвестност от първия ден на новата година.

През юли прокуратурата във Варна внесе в съда обвинителния акт за убийството, а в началото на ноември подсъдимият поиска съкратено съдебно следствие.

Присъдата може да бъде протестирана или обжалвана пред Апелативния съд във Варна в 15-дневен срок от днес.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1270 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.12.14 | 14:39

1
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини