Анка от Столипиново не признава, че е убила осиновеното си дете

  • 28 ноември 2023 13:38

  • 885
  • 1
Анка от Столипиново не признава, че е убила осиновеното си дете
© Plovdiv24
Слушай новината Слушай новината

Анка Михайлова от Столипиново няма да признае пред съда, че е отговорна за смъртта на детето си, и делото срещу нея ще протече по общия ред с призоваване на всички свидетели и вещи лица.

Това стана ясно в днешното разпоредително заседание в Окръжен съд – Пловдив, пише Trafficnews.

Анка Михайлова, която е известна в махалата като Айше, е с повдигнато обвинение за това, че на 23 септември миналата година умишлено е умъртвила малолетната Севда /на 1 година и 9 месеца/, като детето е починало на 16 октомври 2022 г.

Според обвинителния акт убийството е извършено спрямо лице, намиращо се в безпомощно състояние и при условията на домашно насилие. Обвинението срещу 42-годишната жена е по най-тежкия член от Наказателния кодекс, който предвижда наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Защитниците на Анка – адвокатите Димитър Будаков и Хари Харалампиев – поискаха от съда прекратяване на производството и връщането на делото на прокуратурата, за да могат да бъдат отстранени съществени процесуални нарушения. Според юристите експертизите, изготвени в хода на досъдебното производство, са непълни и неточни.

Адвокат Будаков наблегна на това, че през цялото време до смъртта на детето никой от вещите лице не изследва какво се случва в мозъка му и какво отражение дават медикаментите върху него. Според юриста, съдебно-медицинската експертиза приема нещо абсурдно - че Анка е ударила с юмрук малката Севда, докато детето е било в безсъзнание, и това е предизвикало кръвоизлива в черепно-мозъчната кутия. На база това майката е била представена в медийното пространство като „човекоядец”. Адвокат Харалампиев от своя страна поиска нова експертиза с участието на детски неврохурург.

Въпреки настояването на защитата на Анка, съдът не прие, че в обвинителния акт има съществени процесуални нарушения и не уважи искането на защитата. Това решение може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд, след което делото ще продължи с разпит на свидетели.

Пред съда ще бъдат разпитани почти 30 свидетели и вещи лица, като първите от тях ще бъдат изслушани в две поредни заседания на 10 януари.

Изправят пред съда Анка от Столипиново, пребила до смърт осиновеното си дете

Към момента Анка Михайлова е с мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер от 3000 лева. Първоначално жената беше задържана „под стража”, а в последствие освободена.

Припомняме, че Анка Михайлова е осиновила малката Севда през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Столипиново. Жената започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя установения си начин на живот, а детето ѝ създавало дискомфорт. 

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
885 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.28 | 16:23

1
Уникално лекарство за мъже, което взриви интернет не само помага в леглото (3 пъти по-ефективно от виaгpа), но и лекува простатит, безплодие, еректилна дисфункция, плешивост и премахва излишните мазнини по корема. Повече подробности тук------>> gg.gg/blumag

Добави коментар

Водещи новини