Изправят пред съда Анка от Столипиново, пребила до смърт осиновеното си дете

  • 24 октомври 2023 16:06

  • 1982
  • 2
Изправят пред съда Анка от Столипиново, пребила до смърт осиновеното си дете
© Plovdiv24
Слушай новината Слушай новината

Пловдивчанката Анка Михайлова - Айше ще отговаря пред Окръжния съд за умишленото убийство на осиновеното от нея дете - Севда, на 1 г. и 9 мес.

Окръжната прокуратура внесе обвинителния акт срещу нея, в който се твърди, че на 23 септември м. г. тя е нанесла травми на намиращото се в безпомощно състояние момиченце, което беше настанено в болница, но на 16 октомври 2022 г. почина. 

Анка осиновила детето през 2021 г. след получено одобрение от компетентните служби. Тя отглеждала и се грижела за бебето в апартамента си в Пловдив. В един момент обаче  започнала да проявява агресия към него, защото не искала да променя установения си начин на живот, а момиченцето й създавало дискомфорт.

Почина пребитото 2-годишно дете в Пловдив

На 23 септември 2022 г. майката се ядосала на няколко пъти на момиченцето, защото то се движело от стая в стая. По тази причина тя многократно го нахапала по тялото и го одрала с нокти, ударила го с ръка и по лицето.

Установено е, че по-късно вечерта майката отново проявила агресия към дъщеря си, като я ударила с ръка в задната част на главата. Детето получило черепно-мозъчна травма, изгубило съзнание и изпаднало в кома. То било откарано в болница, но лекарите не успели да му помогнат.

Първоначално жената беше задържана и според прокуратурата не се е интересувала от състоянието на Севда, докато тя почине в болницата. Тогава от държавното обвинение съобщиха, че е възможно правната квалификация на престъплението да е убийство по непредпазливост вследствие на умишлено нанесена тежка телесна повреда. В крайна сметка обаче Анка Михайлова ще отговаря за умишлена причинена смърт.

Предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредителното заседание по делото, предава 24 часа.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
1982 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Мария

2023.10.24 | 16:54

2
жалко, че това ще го съдят като човек
Ха

2023.10.24 | 16:41

1
Поредната мангалкадето ще я хрантутим в затвора

Добави коментар

Водещи новини