Борислав Сарафов обсъди с Ладислав Хамран и Катрин де Бол сътрудничеството между ПРБ, Евроджъст и Европол

  • 06 октомври 2023 13:16

  • 606
  • 0
Борислав Сарафов обсъди с Ладислав Хамран и Катрин де Бол сътрудничеството между ПРБ, Евроджъст и Европол
© ПРБ
Слушай новината Слушай новината

И.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. обсъди сътрудничеството между българската прокуратура, Евроджъст и Европол с ръководителите на двете европейски институции Ладислав Хамран и Катрин де Бол. Работните разговори се проведоха в рамките на 17-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори и ръководителите на прокуратури на страните членки на Европейския съюз (ЕС) в Хага, Нидерландия. 

Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. се срещна и с Ларс Отте, заместник на главния федерален прокурор на Германия, с когото обсъдиха добрите практики при обучение на магистрати по въпросите на контратероризма, както и сътрудничеството между българската и германската прокуратури. В рамките на форума и.ф. главен прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. разговаря и с главния прокурор на Литва Нида Грунскене. 

Сред водещите акценти на форума е обсъждане на актуалната информация за хода на разследванията на военните престъпления, извършени след началото на войната на Руската федерация срещу Украйна. В рамките на 17-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори от ЕС бе прието решение, с което Европол се присъединява към международния разследващ екип за военните престъпления в Украйна.  

Сарафов е на работно посещение в Хага

Във фокуса на дискусиите бе и взаимодействието между националните прокуратури в рамките на EMPACT - Европейската мултидисциплинарна платформа срещу криминални заплахи. Инициативата в рамките на ЕС прилага интегриран подход към вътрешната сигурност на общността, включващ комплекс от мерки - от контрол на външните граници, полицейско, митническо и съдебно сътрудничество до управление на информацията, иновации, обучение, превенция и др.

Предстои България да е домакин на среща по EMPACT, посветена на противодействието на трафика на хора. Водещата страна в инициативата е Нидерландия, а за участие в събитието са поканени представители на страни членки на ЕС, Украйна и Молдова, както и  Евроджъст.  

През втория ден на  17-ата среща на Консултативния форум на главните прокурори от ЕС участниците обсъдиха и ролята на прокуратурите в страните членки в защита на околната среда, съобщиха от пресцентъра на ПРБ. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини