Адвокатът на 18-годишния Никола Райчев се отказа от защитата му

  • 04 октомври 2023 14:21

  • 15797
  • 4
Адвокатът на 18-годишния Никола Райчев се отказа от защитата му
© Никола Райчев, Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Адвокат Лъчезар Кръстев от Пазарджик, който пое защитата вчера по време на мярката за неотклонение на 18-годишния Никола Райчев, се отказа да го защитава. Това оповести лично той в изявление.

„Моето участие като адвокат по случая с убийството на 21-годишния Ангел приключи. Поех ангажимент да се явя в съдебното заседание само и единствено, за да тръгне делото, тъй като адвокатската защита в такива дела е задължителна“, казва Кръстев, пише 24 часа.

По-нататък той обяснява, че „ участието в подобен наказателен процес е огромно изпитание за всеки участник – съдия, прокурор, адвокат, съдебен заседател, разследващи полицаи. Бях изправен пред сериозен морален казус, но дългът ми надделя. Ангажиран бях като защитник от брата – родителите на момчето въобще не се появиха нито преди, нито по време на заседанието, нито след това. Това е огромна трагедия, в която се погубва не само един, а два живота на млади хора. Жалко е, че работата ми като адвокат се използва за политически цели. Адвокатската професия е тежка и отговорна, казва в заключение Лъчезар Кръстев.

Приятелката на убития Ангел просълзи социалната мрежа с послание към любимия си

Адвокатът е кандидат за общински съветник в листата на партия „Земеделски съюз“-БЗС, ДБГ и е на четвърто място. Най-вероятно е бил посъветван от своите съпартийци да се оттегли от защитата на Райчев заради обществения отзвук в Пазарджик, който е негативен по отношение на семейството на Никола Райчев.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
15797 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
СКАПАНО СОРОСОИДНО НПО

2023.10.04 | 15:26

1
ЗАЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ КОМЕНТИРА ПОД ВАШИ СТАТИИ? ЦЕНЗУРА ЛИ НАЛАГАТЕ? ЗАЩО АГИТИРАТЕ ВСЕКИ ДЕН ЗА СМЪРТНОСТНИТЕ ИНЖЕКЦИИ НА УРСУЛА ФОН ЛАЙНИНЕН И ШВАБ? ЗАЩО ИМАТЕ ГНУСЕН ПСИХИЧНО БОЛЕН СОРОСОИДЕН ЛГБТ ПЛЪХ Т-РОЛ?
Путьовеца

2023.10.06 | 08:40

4
Скапан съв. Копелета.

2023.10.04 | 19:12

3
Това е по-добро от всяка виагра. Съветвам всеки да го опита поне веднъж в живота си - ще подобри се.ксуалния ви живот многократно, прочетете го сами -----> mub.me/medbg

2023.10.04 | 15:33

2
Това е огромна трагедия, защото едно лайно се е помислило за недосегаемо.

Добави коментар

Водещи новини