Съдят двама тираджии, опитали да подкупят полицаи

  • 03 октомври 2023 14:48

  • 921
  • 2
Съдят двама тираджии, опитали да подкупят полицаи
© gettyimages
Слушай новината Слушай новината

Двама тираджии отиват на съд, заради предложени подкупи в размер на 50 лв. Първият е на 47 години. Той карал камион и занимавал с доставка на плодове и зеленчуци. На 22 май пътувал в посока към Бургас. На автомагистрала „Тракия“, в района на Белозем, бил спрян от полицейски патрул. Служителите на МВР извършили проверка на документите и му съобщили, че ще му бъде наложено административно наказание за това, че е разговарял по мобилния телефон по време на движение. За да не му съставят акт, шофьорът предложил подкуп от 50 лв. Униформените не взели банкнотата и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Вторият изгорял шофьор е на 58 години. На 4 юни карал в посока към животинския пазар в Раковски. Той бил спрян за проверка, като полицейските служители установили, че превозва животни без да притежава необходимата документация. За да не му съставят акт, предложил на полицаите подкуп от 50 лв. И тези служители на МВР не взели парите и веднага уведомили дежурния разследващ полицай.

Мъж хвърли 1000 лв. в патрулката, арестуваха го

Така и двамата шофьори били задръжани.

От прокуратурата са внесли обвинителни актове срещу тях, като предстои Окръжният съд в Пловдив да насрочи разпоредителни заседания. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
921 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2023.10.03 | 15:03

1
Ще ги съдят за подигравка с полицай-само 50 лева подкуп .
Евгений Узунов

2023.10.03 | 15:09

2
Тончо!Подценили са ги..

Добави коментар

Водещи новини