Съдийската колегия на ВСС няма да обсъжда днес избора на Сарафов за и.д. гл. прокурор

  • 20 юни 2023 11:01

  • 354
  • 0
Съдийската колегия на ВСС няма да обсъжда днес избора на Сарафов за и.д. гл. прокурор
©
Слушай новината Слушай новината

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет няма да обсъжда днес избора на Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. за временно изпълняваш длъжността "главен прокурор".

Това стана ясно от думите на Атанаска Дишева в началото на редовното заседание на Колегията: "Такава позиция, лично аз, а и членовете, надявам се, на Съдийската колегия ще изразим на заседанието в четвъртък, ако, разбира се, министърът на правосъдието включи такава точка в дневния ред, публични изявление, за което той вече направи. На този етап  ние нито имаме възможност, нито следва да изразяваме позиция като колективен орган. Всеки от нас вероятно е формирал такава или ще формира и ще изрази с вота си на заседанието в четвъртък".

Адвокат: Не може да кажем, че в момента се наблюдава същностна промяна в прокуратурата

В неделното издание на предаването "Политически НЕкоректно" правосъдният министър Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в заяви, че ще предложи на Висшия съдебен съвет в четвъртък да обсъди като извънредна точка - кой е легитимният орган да избере временно изпълняващ длъжността "главен прокурор" - Прокурорската колегия или Пленумът на Съвета, припомня БНР.

Последвайте канала на

Десислава Станева
354 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини